12 de gener | Webinar gratuït sobre els fons europeus Next Generation

12 de gener | Webinar gratuït sobre els fons europeus Next Generation

Quan? 12 de gener a les 10h

Impartit per: Marta San Millán, Coordinadora Projectes Europeus de CEOE

Duració estimada: 1h

 

Al juliol de 2020, el Consell Europeu va acordar un instrument excepcional de recuperació temporal conegut com a Next Generation EU dotat amb 750.000 milions d’euros per al conjunt dels Estats Membres. El Fons de Recuperació garanteix una resposta europea coordinada amb els Estats Membres per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia.

Els fons poden utilitzar-se per concedir préstecs reemborsables per un volum fins a 360.000 milions d’euros i transferències no reembolsables per una quantitat de 390.000 milions d’euros.

Els dos instruments de major volum dels Next Generation EU són els següents:

  • El Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR), constitueix el nucli del Fons de Recuperació i està dotat amb 672.500 milions d’euros. La seva finalitat és donar suport a la inversió i les reformes en els Estats Membres per aconseguir una recuperació sostenible i resilient, mentre es promouen les prioritats ecològiques i digitals de la UE. Dins dels MRR, Espanya rebrà un total aproximadament 140.000 milions d’euros, dels que 60.000 milions corresponen a transferències no reemborsables. A més, podrà accedir a un volum màxim de 80.000 milions d’euros en préstecs.
  • El Fons REACT-EU, està dotat amb 47.5000 milions d’euros. Els fons de REACT-EU operen com a fons estructurals, però amb major flexibilitat i agilitat en la seva execució. REACT-EU promourà la recuperació ecològica, digital i resilient de l’economia. Pel que fa al Fons REACT-EU, Espanya rebrà algu més de 12.000 milions d’euros per la seva execució en el període 2021-22.

Addicionalment, Next Generation EU també aportarà fons addicionals a altres programes o fons europeus, com el Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Fons de Transició Justa (FTJ), de les quals Espanya rebrà 720 i 450 milions d’euros, respectivament.

Però…

Què han de fer les empreses per poder beneficiar-se d’aquestes ajudes?

Què passarà en els pròxims mesos?

Què són els PERTEs?

Pot haver-hi un PERTE per la indústria dels plàstics?

Com pot afectar a la nostra indústria un PERTE en Economia Circular dels plàstics?

També podran beneficiar-se les petites i mitjanes empreses?

Aquestes i moltes altres preguntes seran resoltes en aquest webinar GRATUÏT el pròxim dia 12 de gener a les 10 h.

Contacte amb l'empresa

Captcha Code