Del 5 al 7 de juny – Taller pràctic per al càlcul de la Petjada Hídrica

Del 5 al 7 de juny – Taller pràctic per al càlcul de la Petjada Hídrica

Del 5 al 7 de juny 2023

De 9.30h a 13.30h | en streaming | 12 hores lectives

Preu soci: 395€

Preu no soci: 495€

Organitzadors: ANAIP

Inscriu-te

Coneix aquesta eina per potenciar l’estratègia de sostenibilitat de la teva organització. En els últims anys, la crisi hídrica ha estat un dels cinc principals riscos mundials que preocupen a la societat a causa dels impactes que genera, segons informes de riscos mundials del Fòrum Econòmic Mundial (World Economic Forum, WEF). Els nombrosos episodis associats al canvi climàtic com ara inundacions, sequeres, estrès hídric, etc., fan que avui més que mai augmenti la preocupació sobre la gestió eficient de l’aigua a les organitzacions i creixi la demanda de professionals experts en oferir solucions que permetin reduir la petjada d’aigua i fer un ús més eficient del recurs.

Objectius

L’objectiu general d’aquest taller és mostrar la utilitat de la petjada d’aigua com a eina que permet a les empreses gestionar de manera més sostenible el recurs de l’aigua. A més també ens donarà a:

  • Conèixer el panorama actual de l’aigua i la importància de la petjada d’aigua.
  • Conèixer els conceptes clau de la petjada d’aigua.
  • Conèixer les dues metodologies que existeixen actualment per calcular la petjada d’aigua.
  • Aprendre a partir de casos d’estudi.
  • Realitzar un cas d’ús amb el programari SimaPro.

A qui va dirigit?

Consultors, tècnics i professionals del sector de l’aigua, el medi ambient, l’agricultura, la qualitat i la sostenibilitat interessats a aprendre a calcular la petjada d’aigua d’un producte, procés o organització, i a qualsevol persona interessada en aquesta eina de gestió sostenible de l’aigua. Llicenciats/estudiants interessats a ampliar els seus coneixements en un sector en desenvolupament, adquirint la formació necessària per utilitzar l’indicador de la petjada d’aigua. No es requereixen coneixements previs específics.

Metodologia

La Formació en Streaming és una metodologia basada en les classes presencials, però traslladades a l’entorn virtual. La tecnologia permet “oferir i rebre classe” estiguis on estiguis… sense necessitat de desplaçar-te, facilitant la interacció i la sensació d’immobilitat i proximitat.

  • Classes en directe, pràctiques i interactives, impartides pels nostres experts en la matèria.
  • El professor combina l’exposició del contingut amb exercicis i/o dinàmiques de grup, sobre casos reals, potenciant la pràctica.
  • La classe està dissenyada per afavorir la interactivitat entre el professor i els alumnes, facilitant la resolució de dubtes i l’intercanvi d’experiències entre professionals.
  • Les classes en directe estan integrades amb la nostra Aula Virtual, on, addicionalment, estaran disponibles els materials didàctics en un format fàcil d’interioritzar i descarregables; i altres exercicis i avaluacions necessàries per consolidar els coneixements.

Impartit per:

Jenny Lorena Victoria Escobar. Bioenginyera. Consultora en Análisi del Ciclo de Vida (ACV) i Petjada d’Aigua.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code