Agricultura i Ramaderia

Inici / Agricultura i Ramaderia
El plastico en la agricultura

Agricultura i Ramaderia

Durant anys, l’ús creixent de plàstics a l’agricultura ha ajudat els agricultors a augmentar la producció de collites, millorar la qualitat dels aliments i reduir la petjada ecològica de la seva activitat. No només els plàstics permeten que es cultivi verdures i fruites qualsevol que sigui la temporada, sinó que aquests productes solen ser de millor qualitat que els cultivats en un camp obert.

Una àmplia gamma de plàstics s’utilitzen a l’agricultura, inclosos, poliolefina, polietilè (PE), polipropilè (PP), copolímer d’acetat d’etilè-vinil (EVA), clorur de poli-vinil (PVC) i, amb menys freqüència, policarbonat (PC) i poli-metil-metacrilat (PMMA). Aquests plàstics proporcionen:

Solucions innovadores i sostenibles : gràcies a l’ús de diferents plàstics a l’agricultura, es pot estalviar aigua i fins i tot es poden plantar cultius a zones desertes. Les canonades de reg de plàstic impedeixen el malbaratament d’aigua i nutrients, l’aigua de pluja es pot retenir en els embassaments construïts amb plàstics i es pot reduir l’ús de pesticides mantenint els cultius en un espai tancat com un hivernacle o, per a mulching, sota una pel·lícula de plàstic. A més, es reduiran les emissions de pesticides a l’atmosfera, ja que quedaran fixades a la coberta de plàstic.

Oportunitats de reciclatge i recuperació : Al final del seu cicle de vida, es poden reciclar plàstics agrícoles com cobertes d’hivernacle. Un cop retirats dels camps, els plàstics es solen rentar per eliminar sorra, herbes i pesticides, abans de ser mòlts i extrusos en pellets. El material es pot tornar a utilitzar en la fabricació d’articles com ara mobles d’exterior. Quan el reciclatge no és viable, es pot obtenir energia a partir de residus plàstics agrícoles en un procés anomenat combustió.

Hivernacles

Els hivernacles són com unitats de cures intensives.Gràcies a elles, les plantes estan exposades a la llum del sol i poden créixer en condicions idònies segons les seves propietats fisiològiques.L’ús d’hivernacles proporciona als agricultors la possibilitat de crear les condicions ambientals adequades que les plantes requereixen per a un creixement més ràpid i segur, per evitar temperatures extremes i protegir els cultius de les condicions externes nocives.

Túnels

Els túnels tenen les mateixes característiques que els hivernacles, tret de la seva complexitat i la seva alçada.Els conreus que es conreen més habitualment en els túnels són els espàrrecs, la síndria, etc.

Mulching

El picat o el recobriment de terra amb film plàstic ajuda a mantenir la humitat ja que es redueix l’evaporació. També millora les condicions tèrmiques per a les arrels de la planta, evita el contacte entre la planta i el terra i impedeix que les males herbes creixin i competeixin amb aigua i nutrients.

 

Dipòsits de plàstic i sistemes de reg

Quan es combinen, els dipòsits de plàstic i els sistemes de reg de plàstic contribueixen essencialment a la gestió de l’aigua. L’aigua es pot emmagatzemar en preses cobertes amb materials plàstics per evitar les fuites i distribuir-les a través de canonades, sistemes de reg per gotes i sistemes de circulació d’aigua.

Ensilatge

Aquesta aplicació, que es va desenvolupar per emmagatzemar els grans i la palla dels animals durant l’hivern, és una prova més del valor dels plàstics. Les pel·lícules de plàstic que s’utilitzen per emmagatzemar l’ensitjament són resistents i el contingut es pot conservar durant anys.

Altres aplicacions plàstiques

Altres aplicacions plàstiques  incloure caixes; caixes per a la recollida, manipulació i transport de cultius;components per a sistemes de reg com accessoris i cons de ruixat;cintes que ajuden a subjectar les parts aèries de les plantes als hivernacles, o fins i tot xarxes per fer ombra a l’interior dels hivernacles o reduir els efectes de la calamarsa.

Contacte amb l'empresa

Captcha Code