15 de novembre – Seguretat alimentària: control de NIAS

15 de novembre – Seguretat alimentària: control de NIAS

Data:  15 de novembre 2022
Hora: De 15.30 h a 17.00 h
Modalitat: En línia
Preu: Empresa associada: 120€ / Empresa no associada: 150€
INSCRIPCIONS – Fins al 14 de novembre 2022 o fins a completar aforament

Els materials destinats a estar en contacte amb aliments han de ser innocus per als consumidors. Actualment existeix una legislació específica per als materials plàstics que estableix requisits de control de la seguretat alimentària (migració global i específica, contingut residual de monòmers, dissolvents residuals de les tintes, etc.). No obstant això, continua existint un punt més difícil de controlar i sobre el qual s’està investigant en l’actualitat per a minimitzar qualsevol tipus de risc, que és el coneixement sobre les substàncies no afegides intencionadament (Non Intentionally Added Substances, NIAS), que podrien migrar des de l’envàs cap a l’aliment.

Objectius

Aquest webinar permetrà als assistents conèixer l’impacte per a la salut derivat de la presència de NIAS en un envàs alimentari, així com conèixer les possibles metodologies d’anàlisis i d’eliminació/reducció d’aquestes substàncies no afegides de manera intencionada.

A qui va dirigit?

Empleats que s’estiguin iniciant en l’àmbit de seguretat alimentària d’envasos; empreses de tota la cadena de fabricació i ús d’envasos, fabricadors de matèria primera, empreses transformadores de materials plàstics, envasadores, etc.

Programa

1. Què són les NIAS

2. Estat legislatiu de l’anàlisi de NIAS

3. Tècniques analítiques per a la identificació i quantificació de NIAS

4. Anàlisi del risc derivat de l’exposició a NIAS

5. Eliminació i control de NIAS durant el procés de producció d’envasos alimentaris

Curs impartit per María Lorenzo Martínez, investigadora d’AIMPLAST'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code