Documents

Inici / Documents

28 de juliol – 2020

 

 

22 de juliol – 2020

Conclusions finals de l’acord aconseguit en el Consell Europeu per a la recuperació econòmica de l’EU després de la pandèmia de la COVID-19.

Entre aquestes conclusions, en pàgina 8 podreu llegir: “A.29 As a first step, a new own resource based on non-recycled plastic waste will be Introduced and apply as of 1 January 2021”

Aquesta proposta es destaca també en la nota elaborada per KREAB  que recull una primera valoració dels acords. Especialment en pàgina 4 s’indica “En 2021 s’establirà un gravamen sobre el plàstic no reciclat que hauran de pagar els Estats”. Aquest impost, segons la informació de què disposem, pretén recaptar 5.880 Mill € en el conjunt d’Europa i a Espanya li correspondria pagar uns 512 Mill. € (amb les dades actuals). Aquest nou impost ha de ser ratificat per tots els estats membres sense excepció, i a hores d’ara hi ha alguns països que s’hi oposen, i Espanya no és un d’ells.

L’aplicació d’aquest impost europeu als plàstics, i tot i que “inicialment” el paguin els estats, serà una dificultat més afegida a el conjunt d’al·legacions que vam presentar a l’Avantprojecte de Llei de Residus a Espanya (APLR), especialment contra la implantació de l’impost proposat o de les exempcions demanades.

Podeu consultar el document prement aquí (idioma: anglès) (document pdf)

21 de juliol – 2020

Polymers for Europe Alliance Force Majeure Analysis Q1-2 2020 – The Alliance for all users of polymers in Europe

Podeu consultar el document prement aquí (idioma: anglès) (document pdf)

6 de juliol – 2020

Al·legacions del Sector del Plàstic a l’Avantprojecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats

L’AIPC, a través de l’ANAIP, juntament amb les principals organitzacions que agrupen les empreses del sector del plàstic, Esplásticos, Aimplas, Cicloplast i Plasticseurope, han presentat al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic les seves al·legacions a l’Avantprojecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats. L’escrit amb les propostes, es va presentar durant la darrera reunió de seguiment celebrada el divendres 3 de juliol.

Les 5 organitzacions empresarials representen a les més de 3000 empreses i 100.000 treballadors directes de l’estat espanyol.

Podeu consultar el document amb el detall de les al·legacions en aquest enllaç (document pdf)

Contacte amb l'empresa

Captcha Code