21 d’octubre | La importància del control sensorial de l’envàs alimentari

21 d’octubre | La importància del control sensorial de l’envàs alimentari

21 d’octubre | Sessió digital | De 15.30 h a 17.00 h

Durada: 1,5 hores lectives

Preu: soci 136 € | no soci 170 €

Organitzadors: AIMPLAS (amb col·laboració d’ANAIP)

Inscriu-te

Amb aquesta formació coneixeràs la norma i la metodologia que permeten dur a terme l’anàlisi sensorial, que té tanta influència i importància en l’envàs per a ús alimentari.

Per al sector de l’alimentació, l’anàlisi sensorial té molta rellevància.

En aquest sentit, durant aquesta formació, s’aprofundirà en la norma que regula aquests assaigs, UNE-ISO 13302 Anàlisi sensorial. S’explicaran els mètodes per a l’avaluació de les modificacions produïdes en les sensacions olfactives i gustatives dels productes alimentaris a causa de l’envàs. Cal destacar que l’àmbit d’aplicació d’aquesta norma també pot ser estès a objectes que estiguin previstos per entrar en contacte amb aliments.

Objectius

  • Conèixer la importància del control sensorial en l’envàs alimentari basant-se en el Reglament marc (CE) 1935/2004.
  • Conèixer els mètodes per a l’avaluació dels canvis causats per l’envasament en les característiques sensorials dels productes alimentaris o de sistemes model segons la norma UNE-ISO 13302 Anàlisi sensorial.
  • L’àmbit d’aplicació d’aquesta norma es pot estendre a objectes que estiguin previstos per entrar en contacte amb aliments (ex. estris de cuina, coberts, parts d’electrodomèstics, etc.).
  • Conèixer les diferents condicions i simuladors a utilitzar en les proves de contacte.
  • Conèixer la metodologia de les diferents proves sensorials.

A qui va dirigit?

  • Empleats que s’estiguin iniciant en l’àmbit de la seguretat alimentària d’envasos; empreses de tota la cadena de fabricació i ús d’envasos, fabricants de matèria primera, empreses transformadores de materials plàstics, envasadores, etc.
  • Exclusiu per a inscripcions procedents d’empreses industrials.

Programa

  1. Legislació i normativa vigent pel que fa als assaigs sensorials
  2. Tipus d’anàlisis sensorials
  3. Metodologia i tipus de proves sensorials
  4. Condicions i simuladors en les proves de contacte
  5. Jutges

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code