AIMPLAS i ValgrAI tanquen una col·laboració per impulsar la innovació tecnològica en el sector dels plàstics.

AIMPLAS i ValgrAI tanquen una col·laboració per impulsar la innovació tecnològica en el sector dels plàstics.

AIMPLAS, Institut Tecnològic del Plàstic, i la Fundació Valenciana Graduate School and Research Network of Artificial Intelligence (ValgrAI) han signat un Conveni Marc de Col·laboració per establir les bases que impulsaran la investigació i el desenvolupament en l’àmbit de la intel·ligència artificial (IA) i la seva aplicació al sector dels materials plàstics. L’acord té com a objectiu optimitzar els recursos i coneixements d’ambdues entitats per promoure projectes innovadors, programes formatius, investigacions i altres activitats conjuntes.

Aquest conveni representa una aliança estratègica entre dues institucions líders en els seus respectius àmbits, que reconeixen el paper fonamental de la IA en el futur dels materials plàstics i altres sectors industrials. Mitjançant aquest acord, ambdues es comprometen a treballar plegades per impulsar el desenvolupament tecnològic i la innovació.

Impacte en el sector dels plàstics

El conveni crea un ampli marc de col·laboració que es concretarà en diferents iniciatives, com ara el desenvolupament de projectes conjunts d’intel·ligència artificial, la realització de cursos, seminaris, programes formatius, i jornades, així com la publicació d’investigacions científiques i l’intercanvi d’estades per al personal investigador. L’objectiu compartit és generar un impacte substancial en la IA aplicada als materials plàstics, centrant-se especialment en la innovació i la sostenibilitat.

Un dels punts clau de l’acord és el compromís de ValgrAI per fomentar la formació contínua en intel·ligència artificial entre el personal d’AIMPLAS, les seves empreses associades i clients, oferint descomptes exclusius en els seus programes de formació. Això permetrà a les empreses del sector plàstic millorar les seves capacitats en l’ús de la IA, una competència essencial per mantenir la seva competitivitat i adaptar-se als reptes tecnològics futurs.

En el marc d’aquesta col·laboració, ValgrAI inclourà AIMPLAS i les seves empreses associades a l'”Artificial Intelligence Innovation Alliance” (AIIA), una comunitat d’innovació que facilita l’intercanvi de coneixement i tecnologia en l’àmbit de la intel·ligència artificial. Aquesta xarxa permetrà a les empreses associades a AIMPLAS connectar amb altres organitzacions innovadores, tant acadèmiques com empresarials, afavorint la creació de noves col·laboracions i el desenvolupament de projectes conjunts dins l’ecosistema valencià d’innovació.

Cooperació en la formació de professionals

Un altre pilar fonamental del conveni és la cooperació en la formació de talent especialitzat. Gràcies a aquesta aliança, AIMPLAS podrà oferir a les seves empreses associades i clients accés preferent als programes formatius de ValgrAI, cosa que contribuirà a enfortir les capacitats del sector en l’aplicació de la IA. Així mateix, la col·laboració permetrà organitzar activitats específiques en esdeveniments sectorials per fomentar l’ús de la IA com a eina clau en la transformació digital de la indústria del plàstic.

AIMPLAS i ValgrAI confien que aquest acord consolidarà una col·laboració fructífera que no només impulsarà la innovació en el sector dels plàstics, sinó que també servirà d’exemple de cooperació entre el món acadèmic i l’empresarial en l’aplicació de la IA.

Les dues entitats estan segures que aquesta aliança permetrà continuar avançant en la recerca i aplicació de noves tecnologies, contribuint així a un futur més innovador i sostenible per al sector dels materials plàstics.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code