El boom del packaging

El boom del packaging

El sector del packaging està experimentant un notable creixement, destacant-se com un dels pilars essencials de l’economia estatal, contribuint aproximadament amb el 3% del PIB i una facturació anual que supera els 40.000 milions d’euros, segons un recent estudi del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Catalunya lidera aquest sector amb un quart del volum de negoci total, seguida per Madrid i el País Valencià.

Amb més de 3.400 empreses i més de 118.000 treballadors a tot Espanya, el sector del packaging és vital per a la cadena d’aprovisionament industrial, destacant-se com un motor d’innovació i desenvolupament sostenible. La seva rendibilitat financera, especialment en empreses mitjanes i grans, supera la mitjana empresarial, tot i això, manté un nivell de capitalització saludable.

Els diversos subsectors del packaging, des de maquinària fins a materials com fusta, paper, plàstic i metall, mostren una diversitat i vitalitat significatives. Hispack, el segon esdeveniment més important de Fira Barcelona, és un testimoni de la importància i dinamisme d’aquest sector.

Malgrat els desafiaments com la volatilitat dels preus i la regulació ambiental, el sector s’ha mostrat flexible i innovador, adaptant-se a les demandes del mercat i les normatives. Amb un enfocament cada vegada més gran en la sostenibilitat i l’ús de materials reciclables, el sector està preparat per satisfer les creixents expectatives dels consumidors i les regulacions més estrictes.

Per mantenir-se competitiu, el sector s’enfronta al repte de la digitalització i l’automatització, tot buscant millorar l’eficiència i reduir costos operacionals. La col·laboració entre els diferents actors del sector serà clau per afrontar aquests reptes amb èxit.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code