El reciclat horitzontal dona una segona vida als plàstics

El reciclat horitzontal dona una segona vida als plàstics

Un procés conegut com a “reciclatge horitzontal” s’està afermant al Japó, i la pràctica pot contribuir a una societat més sostenible al mateix temps que aborda l’addicció al plàstic de la nació.

El reciclatge horitzontal es refereix a la recuperació i el processament de productes usats en matèries primeres que s’utilitzaran per a reproduir l’article original.

Per exemple, encara que la majoria de les ampolles de plàstic usades es recol·lecten i reciclen en fibra i altres articles, com a safates de menjar, els fabricants de begudes ara s’estan enfocant a reciclar-les en noves ampolles de plàstic.

Però el moviment de reciclatge horitzontal s’està expandint més enllà d’això per a incloure paquets de recàrrega per a productes d’ús diari com a xampú i líquid per a rentar plats. En promoure el procés, les ampolles de plàstic usades i altres articles poden reciclar-se repetidament en la mateixa cosa sense necessitat de nous materials derivats del petroli.

El reciclatge de plàstics al Japó es pot classificar en termes generals en dues categories: reciclatge de materials, mitjançant el qual les deixalles es converteixen en matèria primera per a nous productes, i reciclatge químic, mitjançant el qual les deixalles es descomponen químicament en altres substàncies i s’utilitzen com a matèria primera per a fabricar nous productes. productes

Els plàstics també es processen juntament amb altres deixalles a través de la recuperació tèrmica, la qual cosa implica utilitzar la calor generada quan s’incinera les escombraries.

El reciclatge horitzontal entra en la categoria de reciclatge de materials.

A l’octubre de 2021, el govern municipal de Kobe, juntament amb 16 fabricants d’articles d’ús diari, detallistes i empreses de reciclatge, va llançar la iniciativa “Kobe Plastic Next” destinada a proporcionar punts de recol·lecció per a envasos de recàrrega de detergent, xampús i altres articles en 75 ubicacions de venda al detall.

Entre els participants es troben empreses com els gegants de cosmètics Kao i Lion, i la farmacèutica Earth.

Després d’haver agregat dos participants més i tres llocs de reciclatge més, el projecte reuneix empreses rivals pel bé comú.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code