Equiplast i Expoquimia 2023 tanquen les seves portes amb els objectius complerts

Equiplast i Expoquimia 2023 tanquen les seves portes amb els objectius complerts

El passat divendres, darrer dia de l’Equiplast i Expoquimia 2023, els presidents i el director d’ambdós salons, Bernd Roegele, Carles Navarro i Xavier Pascual, respectivament, van fer una primera valoració de l’edició d’aquest any.

El passat divendres, Equiplast i Expoquimia 2023 van tancar les seves portes després d’una exitosa edició que va superar les expectatives. Els presidents d’ambdós salons, Bernd Roegele i Carles Navarro, juntament amb el director Xavier Pascual, van fer una valoració inicial dels resultats aconseguits.

Segons Xavier Pascual, la sensació general és que els objectius establerts han estat complerts. Un dels aspectes destacats és el nombre de visitants professionals, tot i que encara no es disposa de les xifres definitives, s’espera arribar a la xifra inicialment prevista de 19.000 visitants. És important assenyalar que la majoria de visites es van concentrar en els dos dies centrals de l’esdeveniment.

El perfil dels visitants era predominantment nacional, amb un gran interès tant en els estands com en les diverses presentacions que es van dur a terme durant l’esdeveniment. Els Industry Showcase, que tractaven temes rellevants per a ambdós sectors, i els Best in Class, amb exemples d’aplicació d’empreses consumidores de la indústria química, van captivar l’atenció del públic assistent.

Bernd Roegele, president d’Equiplast, va destacar l’alta afluència de visitants malgrat l’actual context d’incertesa, que sol acostumar a un enfocament conservador en termes d’inversions. Aquesta resposta positiva dels professionals del sector demostra la importància i l’interès continuat per aquestes exposicions, que són una plataforma vital per a la indústria del plàstic i de la química.

Esdeveniments de referència i propers reptes

Des de la perspectiva de l’oferta, Xavier Pascual va destacar la notable presència d’expositors a Equiplast, sent una de les més completes dels últims anys. També va assenyalar que s’han establert les bases per al creixement futur d’expositors del sector químic. A més, va comentar l’interès generat per les activitats paral·leles del saló, com la presentació de l’informe sobre el plàstic. Amb aquest tipus de continguts, els dos salons han contribuït a captar clarament el protagonisme dels seus respectius sectors a nivell nacional durant la seva celebració.

Entre els reptes de la propera edició conjunta d’Equiplast i Expoquimia, prevista per a juny del 2026, es troba la tasca de potenciar la internacionalitat. Amb aquest objectiu, es buscarà atraure més expositors i, sobretot, més visitants estrangers.

Cal recordar que l’edició conjunta d’Equiplast i Expoquimia 2023 ha comptat amb la participació de 590 expositors directes de 15 països i 1.500 marques. D’aquesta xifra, 307 han estat a Equiplast i 284 a Expoquimia. En total, s’ha ocupat una superfície neta de 21.000 metres quadrats al pavelló 3 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code