Informe FEIQUE – Radiografia del Sector Químic Espanyol 2021

Informe FEIQUE – Radiografia del Sector Químic Espanyol 2021

Els preus van elevar la xifra de negocis del sector químic fins als 77.000 milions d’euros en 2021.

L’exercici 2021 va estar marcat per una elevada demanda de productes químics  a escala internacional. No obstant això, l’encariment de les matèries primeres, l’escalada del preu de l’energia i del transport marítim, van limitar notablement els marges.

La xifra de negocis va aconseguir un creixement del 19,7% fins als 77.241 milions €, principalment impulsada per l’increment dels preus i, en menor mesura, pel bon comportament de la producció.


La producció química es va elevar un 5,9%, recuperant la lleugera caiguda soferta en 2020 (-0,3%). Des de 2007, el sector acumula un creixement productiu del 25% enfront de l’evolució negativa que encara registra el conjunt de la indústria espanyola (-23%).


Quant al comerç exterior, les exportacions experimenten un notable creixement del 21,1% fins als 44.527 milions €, superant en sis punts el ritme importador. El sector consolida la seva posició com a segon major exportador de l’economia, generant en mercats internacionals gairebé el 60% de la seva xifra de negocis.


Encara que el mercat demandant continua concentrant-se a la UE (60%), liderat per França, Alemanya i Itàlia, el sector millora especialment la seva posició en mercats extracomunitaris com la Xina, el Brasil o Turquia.


El sector químic continua representat el 13,3% del PIB Industrial d’Espanya de manera directa i el 5,4% del PIB nacional sumant els seus efectes indirectes i induïts. Genera ocupació estable i de qualitat de manera directa per a 209.000
persones que aconsegueix els 710.000 considerant els seus efectes indirectes i induïts (3,7% de la poblacion activa assalariada al nostre país).


Continua sent el principal inversor industrial en I+D+i (un 23,3% de la inversió de la indústria en el seu conjunt), com a palanca per a desenvolupar les tecnologies necessàries per a aconseguir els objectius de descarbonització, economia circular i digitalització contemplats en el Green Deal.

Premeu aquí per accedir a tota la informació

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code