Inversió en IA per a una gestió intel·ligent de residus

Inversió en IA per a una gestió intel·ligent de residus


TOMRA reforça la seva presència en la intel·ligència artificial amb l’adquisició d’un 25% de PolyPerception, una startup especialitzada en l’anàlisi de residus. Aquesta inversió consolida la col·laboració iniciada el desembre de 2022, subratllant l’interès de TOMRA en l’aplicació de la intel·ligència artificial per a l’anàlisi de residus i la gestió avançada de residus.

El Dr. Volker Rehrmann, director de TOMRA Recycling, destaca que l’ampliació de la cooperació amb PolyPerception permet la integració dels sistemes de classificació de materials avançats de TOMRA amb l’anàlisi innovadora de materials de PolyPerception. Aquesta sinergia millora l’optimització dels processos i del flux de materials, proporcionant un avantatge significatiu els clients. A més, aprofita les dades i l’experiència en intel·ligència artificial de PolyPerception per seguir millorant la maquinària de TOMRA.

PolyPerception destaca per la seva solució innovadora que permet a les plantes de classificació de PET i recicladores millorar la seva eficiència mitjançant l’anàlisi detallada de residus. La tecnologia de PolyPerception facilita la presa de decisions basada en dades precises i actua com a mecanisme automatitzat de compliment de les normatives del reciclatge. Amb l’evolució dels marcs reguladors cap a normatives més estrictes, PolyPerception anticipa una creixent demanda per la seva tecnologia transformadora.

Aquesta inversió no només reforça l’aliança estratègica entre TOMRA i PolyPerception, sinó que també obre noves oportunitats per al desenvolupament i la comercialització de tecnologies disruptives en el sector del reciclatge. Nicolas Braem, cofundador i CEO de PolyPerception, expressa la seva satisfacció amb aquesta col·laboració, anticipant futures innovacions que acceleraran l’automatització dels processos de classificació.

L’aposta de TOMRA per la intel·ligència artificial no és recent. Des del 2019, l’empresa ha liderat el sector amb la introducció de tecnologies de deep learning per a la classificació de residus, combinant aquesta capacitat amb els seus avançats sensors. Aquesta sinergia ha superat amb èxit desafiaments complexos en la separació de materials, demostrant el potencial transformador de la IA en l’economia circular. Amb més avanços planificats per a la primera meitat del 2024, TOMRA busca mantenir-se a l’avantguarda de la tecnologia aplicada al reciclatge.

En resum, aquesta inversió consolida una aliança estratègica prometedora entre TOMRA i PolyPerception, posicionant-los com a líders en la innovació de tecnologies per a la gestió avançada de residus i l’anàlisi de residus en el context del reciclatge.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code