La distribució de polímers a Europa: un sector amb un volum de negoci superior als 10.000 milions d’euros

La distribució de polímers a Europa: un sector amb un volum de negoci superior als 10.000 milions d’euros

Valor afegit per la distribució a la UE el 2023 (milions d’euros).

La distribució de polímers continua jugant un paper fonamental dins de la cadena de valor de la indústria, oferint als productors l’oportunitat de reduir costos, millorar la productivitat i proporcionar un servei de més qualitat als transformadors de plàstics. AMI Consulting ha publicat la novena edició del seu informe sobre aquest sector a Europa, que proporciona una visió detallada dels reptes competitius, la dinàmica del mercat i l’evolució de la indústria.

Dades clau del mercat

El 2023, es van distribuir més de 4,6 milions de tones de polímers a tota Europa, representant al voltant del 17% de la demanda total. Aquesta activitat va generar uns ingressos superiors als 10.000 milions d’euros, amb un valor afegit de 1.200 milions d’euros, un augment del 27% respecte a 2020. Tot i les dificultats del mercat actual, els distribuïdors de polímers han aprofitat la dinàmica del sector per incrementar els seus beneficis, demostrant que la distribució de polímers segueix sent un negoci rendible.

A més de la demanda moderada i la creixent competència, la indústria ha afrontat reptes excepcionals, com la pandèmia, la guerra entre Rússia i Ucraïna i les interrupcions logístiques causades per la crisi del Mar Roig i la guerra a l’Orient Mitjà. L’augment de les capacitats de producció, juntament amb la desacceleració de la demanda de béns de consum duradors, ha provocat un excés d’oferta. Paral·lelament, els productors europeus han hagut de fer front a les importacions competitives, especialment des dels Estats Units i Àsia, i a l’increment dels costos energètics, que han pressionat els preus i els marges a la baixa.

Resposta del mercat i consolidació

Com a resposta a aquests desafiaments, el mercat de distribució europeu ha mantingut una forta dinàmica de fusions i adquisicions iniciada fa una dècada. La consolidació ha estat impulsada principalment pel desig d’aconseguir economies d’escala, ampliar la quota de mercat, diversificar l’oferta de productes i millorar la competitivitat. A més, les operacions d’inversió financera, impulsades per empreses de capital privat, han guanyat pes en els últims anys.

El futur dels materials reciclats

La demanda de materials reciclats encara és moderada, però els distribuïdors europeus de polímers són plenament conscients del creixent impuls que adquirirà aquest segment, tot i els desafiaments associats amb la recollida de residus i la traçabilitat dels materials. El principal repte per a la indústria de la distribució és determinar quin paper jugarà en aquest àmbit i com pot aportar valor a la cadena de subministrament. En conjunt, les condicions del mercat continuen sent inestables, i els resultats són difícils de predir, ja que els actors busquen diferenciació a través de la qualitat dels productes, l’experiència tècnica i els serveis de valor afegit.

Conclusió

La novena edició de l’informe d’AMI sobre la distribució de polímers a Europa és fruit d’una investigació exhaustiva que ofereix una anàlisi independent i detallada de la indústria. AMI Consulting ha seguit les tendències del sector durant més de 20 anys, convertint aquest estudi en l’anàlisi més complet disponible sobre la distribució de polímers. L’informe serveix com a guia essencial per als actors de la indústria que volen optimitzar les seves operacions i planificar les seves inversions futures. A més, quantifica la mida del mercat, la participació de la demanda abassegada per canals de distribució, així com els volums de vendes i la facturació dels distribuïdors.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code