La Unió Europea prohibirà la purpurina

La Unió Europea prohibirà la purpurina

Brussel·les inicia una croada contra els productes amb microplàstics afegits de manera internacional

La Comissió Europea ha pres una decisió contundent per combatre la contaminació per microplàstics a Europa. Aquesta mesura dràstica consisteix a prohibir la venda de productes als quals s’hagin afegit de manera intencionada microplàstics. Aquesta prohibició, que entrarà en vigor a finals d’octubre, afectarà una àmplia gamma de productes, inclosos detergents, cosmètics, joguines i, en particular, la purpurina.

La raó d’aquesta prohibició s’emmarca en la preocupació pel medi ambient i la necessitat de reduir dràsticament la contaminació per microplàstics. Sota la legislació comunitària sobre substàncies químiques (REACH), s’espera una reducció del 30% de la contaminació per microplàstics d’aquí al 2030. Això és fonamental per a la salut dels nostres oceans, la fauna marina i, en última instància, per a la nostra pròpia salut.

La nova normativa prohibirà totes les partícules de polímers sintètics que tinguin menys de cinc mil·límetres de grandària i siguin orgàniques, insolubles i resistents a la degradació. Això inclou les microsferes que es troben a molts cosmètics, utilitzades per a l’exfoliació o per donar textures i colors específics. També afectarà els detergents, suavitzants i fins i tot els fertilitzants que continguin microplàstics. A més de la purpurina, aquesta restricció s’aplicarà a productes fitosanitaris, joguines, medicaments i productes sanitaris, entre altres.

És important destacar que els productes industrials que no alliberen microplàstics durant el seu ús estaran exemptes de la prohibició de venda. No obstant això, els fabricants d’aquests productes hauran de proporcionar instruccions sobre com utilitzar-los i eliminar-los adequadament per prevenir les emissions de microplàstics al medi ambient.

L’entrada en vigor d’aquesta prohibició es farà de manera gradual, amb algunes restriccions com la purpurina no adherent i les microsferes que començaran a aplicar-se immediatament. Per a altres productes, es permetrà un període més llarg perquè els fabricants desenvolupin alternatives i es puguin ajustar a les noves regulacions. També es preveuen excepcions i períodes transitoris per a les parts afectades que puguin justificar-ho adequadament.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code