Mercat de xeringues de plàstic xineses sota pressió després de l’alerta de la FDA

Mercat de xeringues de plàstic xineses sota pressió després de l’alerta de la FDA

Merit Medical Systems ha iniciat el retir del mercat de diverses xeringues de plàstic fabricades a la Xina en resposta a una directiva de la FDA dels Estats Units. Aquesta decisió es basa en problemes significatius de qualitat identificats per l’agència en els productes fabricats per Jiangsu Shenli Medical Production Co Ltd.

La investigació de la FDA sobre les xeringues defectuoses va començar el 20 de novembre de 2023. Segons la FDA, aquestes xeringues no administren correctament la dosi de medicament, plantejant serioses preocupacions sobre la seva seguretat i eficàcia en l’entorn mèdic.

En una actualització del 19 de març de 2024, la FDA va revelar que havia enviat cartes d’avís tant a Jiangsu Shenli com a les empreses Medline i Sol-Millenium Medical, que comercialitzen i distribueixen aquestes xeringues als Estats Units. Entre els problemes destacats hi havia fugues, trencaments i les ja esmentades inconsistències en la dosificació.

A més, la FDA va aconsellar als professionals de la salut i als usuaris que deixin d’utilitzar algunes xeringues de plàstic fabricades a la Xina, especificant que aquesta recomanació no afectava les xeringues de vidre, precarregades ni aquelles destinades a usos orals o tòpics. Aquesta clarificació va ser crucial per evitar malentesos en el sector sanitari.

El 14 de maig de 2024, l’administració Biden va anunciar un augment en els aranzels a les importacions procedents de la Xina, augmentant els impostos sobre productes mèdics específics, incloses les xeringues i agulles, del 0 % al 50 %. Aquesta mesura respon a les pràctiques comercials deslleials de la Xina i als problemes de qualitat identificats en productes com les xeringues de plàstic.

L’impacte d’aquesta decisió és significatiu tant per als fabricants i distribuïdors com per als professionals de la salut que depenen d’aquests subministraments. Les noves regulacions i aranzels tenen com a objectiu protegir la salut pública i assegurar que els productes mèdics compleixin amb els estàndards de qualitat exigits.

Merit Medical, juntament amb altres implicats, haurà d’enfrontar les conseqüències d’aquests descobriments, treballant per assegurar que els futurs productes compleixin amb les normes establertes i garantint la seguretat i confiança dels seus usuaris.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code