10 de novembre – Com complirà la teva empresa amb les noves obligacions mediambientals?

10 de novembre – Com complirà la teva empresa amb les noves obligacions mediambientals?

Data: dijous, 10 de novembre de 2022
Hora: de 12.00 h a 14.00 h
Lloc: seu de la Patronal Cecot | Carrer Sant Pau, 6, 08221 Terrassa
INSCRIPCIÓ GRATUÏTA

El proper 1 de gener entra en vigor el nou impost a envasos plàstics no reutilitzables, entre els requeriments, la normativa introdueix un impost addicional sobre els envasos de plàstic d’un sol ús, pel qual el plàstic no reciclat fabricat o importat a Espanya estarà subjecte a un impost de 0,45 euros/kg.

D’altra banda, la nova obligació de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) que afecta totes les empreses que utilitzen envasos industrials i comercials per envasar els seus productes, previsiblement entrarà en vigor a finals de 2023. A partir d’aquesta data les empreses s’han de responsabilitzar de la gestió del residu d’envàs que posen al mercat.

A tot aquest nou escenari de responsabilitats per a les empreses del sector, i després d’analitzar amb detall el text de l’esborrany de l’avantprojecte de Llei de Prevenció de Residus i Gestió de Recursos de Catalunya, considerem que la norma fixa objectius i imposicions que afectaran en major o menor mesura a la major part dels agents de la cadena de valor d’envasos i d’altres productes.

Per tot això, des de l’Associació d’Indústries del Plàstic de Catalunya (AIPC) i l’Associació Espanyola d’Industrials de Plàstics (ANAIP) organitzem, el pròxim 10 de novembre, una jornada de networking i informació per a empreses del sector de transformació de plàstics.

Us animem a participar-hi i a conèixer de primera mà l’impacte de les obligacions que es desprenen de les noves legislacions mediambientals a les nostres empreses i com podem donar-hi compliment.


Programa

Benvinguda |
Luís Cediel, director general de l’ANAIP i Oriol Galí, president de l’AIPC

Impost sobre els envasos de plàstic no reutilitzables |
Ángela Osma, directora d’Assumptes Tècnics i Medi Ambient de l’ANAIP

SCRAP d’envasos industrials i comercials per a empreses de la indústria química de plàstics, cautxú i construcció  | Blanca de Arteche, directora de Relacions Institucionals i Formació de l’ANAIP

Llei de prevenció de residus i gestió de recursos de Catalunya |
Isaac Peraire, director de l’Agència Catalana de Residus

Al final de la jornada hi haurà un còctel relacional per a tots els assistents.INSCRIPCIÓ GRATUÏTA
T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code