10 raons a favor de l’ús dels plàstics

10 raons a favor de l’ús dels plàstics

Durant anys, el plàstic ha estat àmpliament qüestionat i fins i tot se li ha responsabilitzat de gairebé tots els problemes ambientals existents. Tot i que el seu impacte negatiu ha tingut repercussions, per exemple, en la fauna marina, la veritat és que aquest material té múltiples beneficis que sovint no es distingeixen a causa de la por generada per la falta de coneixement.

Per què el plàstic té tant èxit?

L’ús del plàstic ha adquirit tanta importància perquè, en l’actualitat, les seves múltiples propietats el fan ideal per a una gran varietat d’aplicacions. A més, posseeix una sèrie de característiques difícils de trobar en altres materials amb la mateixa eficàcia.

Entre els avantatges de l’ús del plàstic es troben:

Es tracta d’un material versàtil, ja que pot ser rígid o flexible, transparent o opac, resistents o fràgil, en funció de les necessitats específiques de cada producte. Lleuger, el que facilita el seu transport i manipulació en la producció i distribució de productes. Resistent, capaç de suportar condicions extremes com altes temperatures, altes pressions, entorns corrosius, entre d’altres. Té un cost baix, és econòmic en comparació amb altres materials com el vidre, la ceràmica o el metall. Reciclable, el plàstic és un material que es pot reciclar i reutilitzar en diferents aplicacions industrials, com ara el PET PCR. Disseny, ja que permet una àmplia gamma de dissenys i formes per als productes, cosa que permet als fabricants crear productes amb dissenys innovadors i atractius per als consumidors.

Donada la importància a nivell industrial i social, presentem 10 arguments a favor del plàstic:

1️⃣ Els plàstics són materials versàtils i eficients, fonamentals per a la nostra societat.

2️⃣ Contribueixen al desenvolupament sostenible:

  • Progrés social: els plàstics proporcionen accés a productes que milloren la qualitat de vida i l’atenció mèdica.
  • Desenvolupament econòmic: la indústria del plàstic emplea més de 1,5 milions de persones a Europa i genera vendes per sobre dels 159 bilions d’euros.
  • Protecció ambiental: els plàstics ajuden a estalviar recursos fòssils i energètics i prevenen la contaminació de l’aigua i els aliments.

3️⃣ Els plàstics només consumeixen el 4% del petroli mundial. Els productes plàstics en ús estalvien petroli i redueixen les emissions de CO2.

4️⃣ Després del seu ús, els plàstics poden ser reciclats o utilitzats com a combustible alternatiu, tenint un poder calorífic similar al del carbó i generant menys emissions de CO2.

5️⃣ Les energies renovables es fonamenten en plàstics, com ara els panells solars i les turbines eòliques.

6️⃣ Els plàstics poden preservar i distribuir l’aigua de manera econòmica, fiable i segura, beneficiant més d’un milió de persones al món sense accés a aigua potable.

7️⃣ Els envasos plàstics representen el 17% del material d’embalatge utilitzat a Europa, tot i que envasen més del 50% dels béns de consum.

8️⃣ Gràcies a la tecnologia, s’estima que en un període de 10 anys s’ha reduït un 28% l’ús de plàstic en envasos per unitat.

9️⃣ Sense els envasos de plàstic, el pes dels envasos s’incrementaria quatre vegades, els costos de producció i el consum d’energia es duplicarien, i el volum de residus augmentaria en un 150%.

És important comprendre i valorar els beneficis que el plàstic pot aportar a la nostra societat, així com buscar solucions per afrontar els desafiaments ambientals relacionats amb el seu ús.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code