2n Trimestre | Baròmetre Industrial

2n Trimestre | Baròmetre Industrial

El 2n Baròmetre Industrial posa de manifest l’alentiment de l’activitat industrial i la Cecot demana l’aplicació de mesures efectives per garantir la viabilitat de les pimes del sector.

El Baròmetre conclou que l’activitat industrial encara no ha recuperat el nivell prepandèmia i que es preveu un alentiment de l’activitat del sector per al pròxim semestre.

  • L’increment dels preus de béns, serveis i costos laborals el 2022 ha estat el major dels darrers 25 anys.
  • Aquest increment ha deixat les pimes industrials amb uns Excedents Bruts d’Explotació molt reduïts o fins i tot negatius, posant en risc la seva viabilitat econòmica i la seva capacitat per fer front al retorn del finançament extern rebut, com els icos Covid o fer les inversions necessàries per a la seva transformació.
  • És preocupant que les expectatives de producció de les empreses industrials se situï en signe negatiu, el que arrossega la caiguda de l’índex de Clima industrial.

Les exportacions de la indústria manufacturera d’Espanya han augmentat un 10% entre el gener i l’abril del 2023 respecte del mateix període de l’any anterior. A Catalunya, el creixement ha estat d’un 22% i el 28 (de les exportacions provenen de la indústria manufacturera.

Baròmetre Industrial de la Cecot | 2n Trimestre de 2023

Presentació amb els principals indicadors del Baròmetre Industrial Cecot

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code