Amb aquesta formació coneixeràs la norma i la metodologia que permet fer l’anàlisi sensorial que tanta influència i importància té en l’envàs per a ús alimentari.

Objectius
- Conèixer la importància del control sensorial en l’envàs alimentari basant-se en el Reglament marc (CE) 1935/2004.
- Conèixer els mètodes per a l’avaluació dels canvis causats per l’envasament en les característiques sensorials dels productes alimentaris o de sistemes model segons la norma UNE-ISO 13302 Anàlisi sensorial.
- L’àmbit d’aplicació d’aquesta norma es pot estendre a objectes que estiguin previstos per entrar en contacte amb aliments (ex. estris de cuina, coberts, parts d’electrodomèstics, etc.).
- Conèixer les diferents condicions i simuladors a utilitzar en les proves de contacte.
- Conèixer la metodologia de les diferents proves sensorials.
A qui va dirigit?
- Empleats que s’estiguin iniciant en l’àmbit de la seguretat alimentària d’envasos; empreses de tota la cadena de fabricació i ús d’envasos, fabricants de matèria primera, empreses transformadores de materials plàstics, envasadores, etc.
- Exclusiu per a inscripcions procedents d’empreses industrials.
Programa
- Legislació i normativa vigent pel que fa als assaigs sensorials
- Tipus d’anàlisis sensorials
- Metodologia i tipus de proves sensorials
- Condicions i simuladors en les proves de contacte
- Jutges