23 de setembre – 16 de desembre | Tot el que haig de saber sobre els envasos plàstics per a ús alimentari 

23 de setembre – 16 de desembre | Tot el que haig de saber sobre els envasos plàstics per a ús alimentari 

Aquest curs en línia et proporciona una visió completa dels envasos plàstics per a ús alimentari. Una formació imprescindible no únicament per als transformadors sinó també per als professionals de la indústria alimentària.

Convocatòria oberta | Online

Durada: 60 hores

Preu: 610 € (Bonificable)

Organitzat per: AIMPLAS

Preinscripció fins al 22 de setembre o fins a completar aforament.

Inscriu-te

Objectius
  • Conèixer de manera general els processos de transformació de plàstics i obtenció d’envasos i processos d’envasament per a les diferents aplicacions d’envasos flexibles, semi-rígids i rígids
  • Adaptar els recursos segons les modalitats de productes envasats
  • Conèixer els materials més comuns en l’envasament d’aliments, així com les seves propietats
  • Introducció a la selecció de materials en funció dels factors de degradació i les característiques del producte envasat
  • Introducció a la legislació relacionada amb l’ús d’envasos plàstics en contacte amb aliments
  • Conèixer els fenòmens d’interacció entre envàs i producte
  • Repàs d’algunes anàlisis disponibles per a caracteritzar la funcionalitat dels envasos i verificar les seves propietats
A qui va dirigit?
  • Empreses de tota la cadena de fabricació i ús d’envasos per a ús alimentari, fabricadors de matèria primera, empreses transformadores de materials plàstics en contacte amb aliments, envasadores, etc.
  • Es donarà prioritat en les inscripcions a les empreses associades i clients.
  • Exclusiu per a inscripcions procedents d’empreses industrials
Programa
  1. Materials i additius en envàs
    • Materials plàstics per a envàs
    • Introducció. Repàs d’alguns conceptes.
    • Propietats dels polímers en funció de la composició química i estructura química
    • Principals materials termoplàstics per a envàs
    • Additius utilitzats en envàs plàstic alimentari
  2. Selecció de materials plàstics per a la indústria alimentària
    • Concepte de vida útil
    • Agents i mecanismes de degradació
    • Factors de degradació dels aliments
    • Què s’entén per quarta i cinquena gamma?
    • Propietats en els envasos per a minimitzar la degradació
    • Estructures multicapa
    • Envasat en atmosfera modificada.
  3. Processos de transformació
    • Processos de transformació de materials plàstics i obtenció d’envasos
    • Processos d’extrusió i auxiliars
    • Processos d’injecció
    • Processos d’envasat
    • Aplicacions i estructures més comunes
  4. Legislació en contacte amb aliments
    • Introducció general a la legislació de plàstics en contacte amb aliments
    • Legislació aplicable a tots els materials en contacte amb aliments (Reglament 1935/2004, Reglament 2023/2006). Aspectes clau
    • Legislació específica per a plàstics en contacte amb aliments (Reglament 10/2011) Aspectes clau
  5. Caracterització d’envasos
    • Propietats físiques
    • Propietats mecàniques
    • Propietats tèrmiques
    • Propietats òptiques
    • Fenòmens d’interacció envasi-producte
Professors

Nuria López Aznar | Personal investigador d’AIMPLAS

Sandra Alós Balaguer | Personal investigador d’AIMPLAS

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code