Així ajuda la indústria dels plàstics en la lluita contra la pandèmia

Així ajuda la indústria dels plàstics en la lluita contra la pandèmia

Des del començament de la crisi sanitària provocada per l’expansió del coronavirus, la indústria dels plàstics s’ha mobilitzat per ajudar en la lluita contra la malaltia. Bona part de les més de 3.000 empreses de l’estat espanyol que pertanyen a aquesta industria, està treballant per proveir a sectors tan importants com l’alimentari, el sanitari, l’agrícola o el de proveïment d’aigua, entre d’altres.

A més, moltes empreses han posat a disposició de les autoritats sanitàries els seus coneixements i la seva producció per fabricar elements d’alta demanda durant aquesta crisi, des d’equips de protecció individual, EPI’s, fins a respiradors o contenidors per a residus sanitaris.

S’està fent una important tasca d’assessorament tecnològic a través de la participació en grups virtuals de desenvolupament de respiradors, pantalles de protecció, mascaretes i vàlvules, amb tecnologia d’impressió 3D amb filaments plàstics.

També està sent clau la intensificació de la producció de material sanitari com bosses estèrils per sang, unitats de drenatge, tubs i catèters, material intravenós, guants d’un sol ús i guants quirúrgics estèrils. Altres empreses del sector han readaptat els seus processos per produir gels hidroalcohòlics que han estat donats a centres sanitaris i hospitalaris, o per fabricar el material necessari per a la producció de bates o de respiradors.

Al costat dels grans esforços per adaptar l’activitat de la indústria dels plàstics, han sorgit dotzenes d’iniciatives altruistes no només per part de grans fabricants sinó també des de les pimes que componen el sector. Aquest moviment solidari ha permès, de moment, la donació de material plàstic per a la fabricació de proteccions d’ús sanitari així com per a la protecció de superfícies exposades a patògens i contenidors de gran capacitat per al transport de productes desinfectants, entre d’altres.

La prioritat per al sector, com ha explicat la plataforma EsPlásticos, és contribuir des de les seves capacitats a prestar solucions a les administracions públiques, professionals medicosanitaris, a tots els professionals al servei dels interessos col·lectius i la població general.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code