Aliments: envasos contra el malbaratament

Aliments: envasos contra el malbaratament

Els envasos dels productes alimentaris tenen un paper més ampli que simplement protegir els productes. A més de garantir la integritat del contingut durant l’envasat, transport i emmagatzematge, també influeixen en les decisions de compra, ja que els consumidors busquen cada vegada més envasos sostenibles.

A escala mundial, es malbaraten més de 930 milions de tones d’aliments a l’any, la qual cosa representa un desafiament per abordar el problema del malbaratament i les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

La iniciativa SAVE FOOD, basada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, busca crear consciència sobre el malbaratament d’aliments i desenvolupar estratègies sostenibles en l’envasat. Un projecte d’investigació actual de SAVE FOOD se centra a fabricar envasos biodegradables utilitzant residus alimentaris.

La demanda d’envasos que combinin protecció i sostenibilitat està en augment. Empreses com allvac Folien GmbH i Greiner Packaging han desenvolupat làmines reciclables i envasos amb PET reciclat (rPET), respectivament, per a aliments. A més, BASF ofereix noves possibilitats per envasos sostenibles utilitzant poliamida reciclada químicament.

La Domino Laser Academy investiga noves solucions per a la codificació i identificació d’envasos d’aliments. La codificació amb làser es mostra com una opció eficaç per a làmines compostables, sense afectar la seva integritat i propietats de barrera d’humitat.

En conclusió, els envasos alimentaris juguen un paper clau en la protecció dels productes, però també han de ser sostenibles per abordar el malbaratament d’aliments i reduir l’impacte ambiental. La innovació en l’envasat se centra en materials biodegradables i reciclats per satisfer les demandes dels consumidors i avançar cap a una economia circular.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code