Aliplast destaca els beneficis de Reload en el context de l’impost del plàstic a Espanya

Aliplast destaca els beneficis de Reload en el context de l’impost del plàstic a Espanya

Aliplast, una empresa reconeguda pel seu lideratge en solucions innovadores de plàstic reciclat, esdevé un soci estratègic en un moment de canvis significatius en la fiscalitat del plàstic a Espanya. Des del principi d’aquest any, la imposició d’un impost de 0,45 € per cada quilo de plàstic no reciclat utilitzat en la producció d’envasos d’un sol ús ha suscitat inquietuds i reptes per a la indústria. No obstant això, Aliplast es presenta com una resposta integral i sostenible a aquesta situació.

En particular, l’empresa posa de manifest el seu compromís amb l’economia circular i el reciclatge en destacar la importància de la seva gamma de productes Reload, amb especial èmfasi en la seva pel·lícula termoretràctil. Aquesta solució no només compleix amb les noves regulacions fiscals, sinó que també ofereix avantatges financers notables per a les empreses. S’estima que l’ús del film Reload pot comportar un estalvi proper als 450 € per tona en comparació amb un film similar fabricat exclusivament amb material verge al 100%.

Un sector que podria beneficiar-se notablement d’aquests avantatges és el de la ceràmica a Espanya, el qual fa un ampli ús de la pel·lícula termoretràctil per embolicar els seus productes. Aliplast es consolida com una experta en el reciclatge d’aquest tipus de film, que es desempaqueta i es reutilitza en diverses etapes del procés, com ara el picking. Aquesta característica el converteix en un material ideal per a la recuperació i el reciclatge.

El film Reload d’Aliplast es produeix utilitzant material recuperat i processat, la qual cosa garanteix una flexibilitat mecànica i una resistència excepcionals. Més del 80% del seu contingut és reciclat, i l’empresa fins i tot ofereix productes com làmines de rPET, on el percentatge de material reciclat supera el 90%.

Els beneficis d’adoptar el film Aliplast, compost en un 80% de plàstic reciclat, van més enllà de l’estalvi econòmic. Segons l’empresa, també implica un estalvi de 360 € per tona en comparació amb el cost d’utilitzar film plàstic fabricat completament amb material verge.

A més dels beneficis econòmics, Aliplast emfatitza fermament la reducció de l’impacte ambiental. L’empresa utilitza la metodologia d’Avaluació del Cicle de Vida per avaluar l’impacte ambiental dels seus productes al llarg de tot el seu cicle de vida. Segons les seves avaluacions, el film Aliplast té una petjada de carboni tres vegades menor en comparació amb el film de polietilè (PE) de plàstic verge, emetent poc més d’1 kg de CO₂ per cada quilo processat i produït, en contrast amb els 3 kg de CO₂ del film de PE de plàstic verge.

Aliplast no només ofereix una solució econòmica i respectuosa amb el medi ambient, sinó que també ajuda les empreses a complir amb les regulacions fiscals, obrint el camí cap a un futur més sostenible i rendible a la indústria del plàstic a Espanya.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code