ANAIP presenta el Segell d’Indústria de Plàstics Espanyola i Sostenible, una marca de certificació que reconeix la sostenibilitat de les empreses

ANAIP presenta el Segell d’Indústria de Plàstics Espanyola i Sostenible, una marca de certificació que reconeix la sostenibilitat de les empreses

Avançar cap a la sostenibilitat és avui dia una de les principals metes de moltes empreses i per aconseguir-ho és necessari determinar quin camí cal seguir i quins objectius cal complir. Ajudar i acompanyar les empreses en aquesta tasca és precisament la meta del segell d’Indústria de Plàstics Espanyola i Sostenible, una marca de certificació en la qual ANAIP porta mesos treballant i que presenta coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient.

La marca d’Indústria de Plàstics Espanyola i Sostenible és un reconeixement per a les empreses que treballen en el sector dels plàstics del nostre país i que esforcen per minimitzar la seva empremta ambiental i millorar el seu impacte social i econòmic en el seu entorn. La marca és atorgada per ANAIP com a associació professional i de referència que representa al sector de la transformació de plàstics a nivell nacional, però per aconseguir-la no és necessari ser associat ni transformador de plàstics: és una marca oberta a les empreses de la indústria dels plàstics, formin o no part d’ANAIP.

Establiment dels criteris de la marca

Dissenyada per un grup de treball compost per representants d’ANAIP i experts d’algunes de les seves principals empreses associades, el segell és una marca de certificació registrada a nivell de la UE que neix amb la vocació de ser fiable, rigorosa i de referència; i que suposa un doble reconeixement per a les empreses que l’aconsegueixen: per fabricar a Espanya i per complir amb els criteris de sostenibilitat.

El grup de treball s’ha reunit periòdicament durant l’últim any per establir les bases de la marca i els criteris econòmics, socials i mediambientals que les empreses han de complir per aconseguir aquesta marca. Aquesta intensa tasca ha donat com a resultat un document que funciona com una llista de verificació per facilitar a les empreses interessades el camí cap a la sostenibilitat. A més de basar-se en el Reglament d’Ús de la marca, en el qual s’estableixen les condicions d’ús, autorització i gestió de la marca per garantir que una empresa fabricant de productes plàstics és espanyola i compleix uns criteris de sostenibilitat (eix econòmic, social i mediambiental) establerts en aquest Reglament i els seus annexos.

Aquests criteris s’organitzen en una taula dividida entre l’àrea mediambiental i la socioeconòmica. Cada criteri inclou una sèrie de paràmetres, el compliment dels quals s’acredita mitjançant la presentació de determinades proves durant el procés de sol·licitud de la marca. Un comitè intern de l’associació verifica les proves, determina la categoria del segell que li correspon (una estrella, dues estrelles, tres estrelles o excel·lència) i en fa el seguiment.

Prova pilot


Abans de la presentació oficial de la marca i a manera d’assaig general, diverses de les empreses que han participat en el grup de treball han dut a terme el procés de sol·licitud per a avaluar els protocols i els temps establerts. Així, Danosa, el Grup Armando Álvarez, Plastigaur, Molecor, Sphere España i el Grup Torrent han obtingut ja el segell.

El procés de sol·licitud ja està obert i pot iniciar-se a través de la pàgina web de la marca: https://anaip.es/PlasticosEspanolesSostenibles/.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code