Balanç de la primera edició de Plastics & Rubber

Balanç de la primera edició de Plastics & Rubber

Més de 1.450 professionals dels sectors del plàstic i el cautxú van visitar el recinte de La Farga de l’Hospitalet els dies 6 i 7 de març, on es va celebrar la primera edició de Plastics & Rubber amb un excel·lent ambient que es va viure a la fira, clarament marcat per la presència de distribuïdors de matèries primeres plàstiques i una afluència notable, juntament amb continguts interessants. En aquest sentit, la fira va oferir dues jornades plenes de contingut, oportunitats de xarxa i coneixement.

En el programa d’activitats del primer dia, a més de l’activitat comercial dels estands dels expositors, Plastics & Rubber va incloure un programa de conferències atractiu, organitzat per destacades associacions sectorials i amb la participació de nombrosos assistents.

El Centre Espanyol de Plàstics, amb la col·laboració d’Ayming, va analitzar l’impacte de l’impost sobre envasos de plàstic no reutilitzables (IPNR) després del seu primer any de vigència.

D’altra banda, l’Associació Nacional de Recicladors de Plàstic (ANARPLA) va organitzar una taula rodona centrada en els reptes i les oportunitats del sector de reciclatge de plàstics. José María Alegre, assessor tècnic de ANARPLA, va proporcionar una visió detallada de la situació actual del sector, recolzada per les últimes dades de reciclatge de plàstics.

També es va oferir la perspectiva de tres empreses recicladores. Àngel Martínez León, director del reciclatge d’Acteco, Joan Valls Puig, Director Nacional de Negoci a Prezero, i Patrícia Cruz, Gerent de Vielpa, van compartir els seus punts de vista sobre els reptes i les oportunitats del sector en l’actualitat.

En el transcurs de la fira va tenir lloc la XXX Jornada Tècnica FLEXICAUCHO, organitzada pel Consorci Cautxú amb la participació de 90 assistents.

Van destacar especialment les tres presentacions de casos d’èxit nominades al “III Premi a la Innovació”. La guanyadora va ser la ponència titulada “Economia circular dels pneumàtics usats: l’eslògan necessari de la cadena de valor que ho fa possible”, presentada per David Martínez-Almendros Fernández, Científic Conversió Secundària en Repsol Technology Lab.

En la segona jornada de la fira, Plastics Europe va celebrar una taula rodona sobre la transició cap a un ecosistema sostenible dels plàstics. Moderada per Alícia Martín, directora general de Plastics Europe per a la Regió Ibèrica, la trobada va comptar també amb la participació de representants de Covestro, Ercros i Elix Polymers.

A més, l’Associació Espanyola del Comerç Químic (AECQ), representada per Josep Maria Plana, Technical Manager de Quimidroga, va liderar la sessió titulada “Cap a la Sostenibilitat – Plàstics Reciclats: el Paper del Distribuïdor, Cadena de Custòdia i Certificacions Associades”. Durant aquesta sessió, es van abordar aspectes importants relacionats amb el paper del distribuïdor en la promoció de la sostenibilitat en el sector dels plàstics reciclats, així com la rellevància de la cadena de custòdia i les certificacions associades.

A més, la directora d’Envalora, Isabel Goyena, va parlar sobre com aquest SCRAP ajuda les empreses a complir amb les noves obligacions legals dels productors pel Reial decret d’Envasos.

Per la seva banda, la directora del Clúster MAV, Ona Bombi, va dirigir la sessió “Oportunitats per a projectes de reciclatge de polímers i casos d’èxit”, on es van presentar les oportunitats de finançament a través de POLREC. Es va comptar amb el testimoni de diferents empreses que ja estan treballant en projectes d’innovació finançats per POLREC.

La pròxima edició de la fira tindrà lloc els dies 12 i 13 de març de 2025, en el mateix recinte firal. Des de l’organització s’ha destacat que seguiran treballant per consolidar Plastics & Rubber com el principal punt de trobada dels sectors del plàstic i el cautxú a la península Ibèrica.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code