Com millorar la sostenibilitat dels envasos de plàstic

Com millorar la sostenibilitat dels envasos de plàstic

Per Katie Kellogg, gerent global de línia de productes de Milliken & Company, analitza l’estratègia per millorar la sostenibilitat dels envasos de plàstic.

El panorama dels envasos mèdics, especialment els plàstics, sovint contradiu la nostra visió d’una economia circular. Allò que és acceptable per als envasos de plàstic en altres indústries no és aplicable als plàstics mèdics: s’ha de garantir la integritat de l’envàs i complir amb especificacions exigents. El llistó és molt alt per assegurar la seguretat del pacient, i la indústria dels plàstics mèdics ofereix poques concessions.

Els plàstics d’un sol ús són la manera més consistent de complir amb les necessitats essencials de la indústria mèdica, però aquest concepte té els seus propis inconvenients. A mesura que els fabricants de plàstic i els propietaris de marques prioritzen la sostenibilitat per als seus clients, els plàstics reciclables esdevenen l’estàndard en moltes indústries. La circularitat també és l’objectiu final per als plàstics mèdics, però la incorporació de resina reciclada o contingut reciclat planteja problemes crítics.

Com millorar la sostenibilitat dels plàstics mèdics.

Recordem la lliçó apresa a l’escola: Reduir, reutilitzar, reciclar. Les “tres R” ofereixen solucions que treballen conjuntament per disminuir els residus a tot el món. L’èmfasi en el reciclatge i la reutilització és destacat en les converses actuals, ja que ajuda a promoure els objectius d’una economia circular per als plàstics. Però no podem oblidar la importància de la reducció.

És possible una economia plàstica millor gestionada en el camp mèdic si considerem les oportunitats que ofereixen les estratègies de reducció.

Reduir la quantitat de plàstic utilitzat en les ampolles farmacèutiques és un bon exemple. Aquestes ampolles no són reciclables per problemes de qualitat i contaminació creuada. No obstant això, són essencials per protegir i administrar medicaments als pacients. Imaginem l’impacte si les ampolles es redissenyessin amb l’objectiu de reduir-ne el material. Amb nous additius plàstics, com les solucions UltraGuard de Milliken, els fabricants poden retardar la transmissió d’oxigen i humitat en les ampolles de polietilè d’alta densitat (HDPE) millorant la barrera fins a un 50% sense les capes tradicionals. Aquesta tecnologia permet reduir el pes total de les ampolles d’HDPE de parets gruixudes fins a un 20%. El rendiment contra la llum i la humitat es manté intacte, utilitzant menys plàstic en general.

Reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Les reduccions de material poden tenir impactes més enllà del seu ús previst. La transició de xeringues de vidre a xeringues de plàstic satisfà les necessitats d’atenció centrada en el pacient amb beneficis addicionals per a la cadena de subministrament. Els envasos de plàstic, en lloc de vidre, milloren l’emmagatzematge, el transport i la dispersió de vials i xeringues, ja que els plàstics són menys fràgils i pesen menys. Això contribueix a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) dins de la cadena de valor.

Hi ha beneficis significatius en la reducció de recursos durant la fabricació. Centrar-se en estratègies de fabricació sostenible que fomentin la utilització responsable dels recursos pot tenir un impacte a tota la cadena de valor. L’ús de noves fonts d’energia (Milliken va aprofitar la cogeneració en els llocs de fabricació per eliminar l’ús d’energia alimentada per carbó en aquestes instal·lacions) es tradueix tant en estalvis d’emissions de GEH com en reducció de residus. Aquest tipus de mesures creen un impacte sostenible que es transmet als propietaris de marques i redueix les implicacions ambientals que contribueixen al canvi climàtic. Explorar estratègies de reducció a tota la cadena de valor dels plàstics mèdics pot augmentar la sostenibilitat de la indústria, donant suport a resultats vital per als pacients amb productes plàstics funcionals, performatius i, el més important, útils.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code