Ecodisseny per al tancament de cicle

Ecodisseny per al tancament de cicle

L’organització mediambiental ECOEMBES afirma que el 80% dels problemes per reciclar un embalatge i aconseguir el tancament de cicle provenen del seu disseny. Què està fent la indústria llavors? A la pista ha entrat un nou jugador que coneixem com a ecodisseny: una estratègia que afegeix criteris ambientals en el desenvolupament de cada producte.

Per ser més específics, l’ecodisseny engloba el desenvolupament del producte, la elecció de materials menys contaminants, l’aplicació de processos alternatius, la millora en el transport i en el seu ús, i una disminució dels seus impactes en l’etapa final del tractament de l’embalatge.

En paraules de la dissenyadora industrial, Mariana Buraglia, experta amb més de 15 anys d’experiència en el tema i membre del laboratori C-Pack d’Empaquetatges Circulars, “l’ecodisseny cal entendre’l des del principi, quines són les matèries primeres que estic triant, d’on provenen i garantir que en el transport es redueixin costos i distància, entre d’altres aspectes”.

Si bé l’ecodisseny no se centra en el reciclatge, sí que treballa sota un enfocament d’economia circular i busca el tancament de cicle dels productes. En aquest sentit, perquè el percentatge de reciclabilitat augmenti, és necessari donar passos que facilitin els processos i incentiven les empreses i consumidors a posar de la seva part en la titànica tasca. Amb l’aplicació dels fonaments d’ecodisseny en els seus embalatges, es busca facilitar aquest procés.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code