El Centre Català de Plàstic crea un nou embolcall biodegradable i comestible

El Centre Català de Plàstic crea un nou embolcall biodegradable i comestible

Investigadors del Centre Català de Plàstic, de la Universitat Politècnica de Catalunya, han creat un nou material més resistent als fongs per utilitzar com embolcall per aliments. El projecte, encara en fase d’experimentació, està liderat Farayde Matta Fakhouri, enginyera i doctora en tecnologia dels aliments.

El nou producte està fabricat a base de matèries primeres d’origen vegetal, és biodegradable i comestible, que a més garanteix la protecció dels aliments i allarga la seva vida útil. Tot un nou “packaging” per evitar els embolcalls de plàstic en els supermercats.

El projecte, encara en fase d’experimentació, s’ha desenvolupat al llarg de dos anys i s’ha fet amb maduixes del Maresme per comprovar com interactua el nou material amb la fruita. Segons la doctora Matta, aquest material és més resistent als fongs i redueix la pèrdua de massa del producte, i això permet que els aliments conservin les seves propietats i el seu aspecte durant més temps.

Matta afirma que el desenvolupament d’aquest nou embolcall també pretén acabar amb el malbaratament dels aliments. S’estima que un 33% del que comprem als supermercats acaba a les escombraries i en el cas de la fruita aquest percentatge augmenta fins a un 45%.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code