El reciclatge mecànic de plàstics superarà els 54 milions de tones l’any 2030

El reciclatge mecànic de plàstics superarà els 54 milions de tones l’any 2030

La cadena de valor dels residus plàstics està experimentant una transformació constant impulsada per la creixent consciència global sobre els problemes associats amb els plàstics. La necessitat de legislació per millorar el reciclatge i fomentar aplicacions de major valor està generant inversions significatives en la indústria del reciclatge de plàstics.

Tot i que les tecnologies de reciclatge químic reben molta atenció i inversió, el reciclatge mecànic de plàstics juga un paper crucial i està experimentant un augment d’inversions i capacitats. Aquest fenomen ha transformat el sector en un epicentre d’inversions, adquisicions i expansió.

La capacitat de reciclatge mecànic va assolir els 54 milions de tones l’any 2022, generant més de 36 milions de tones de material reciclat en l’àmbit mundial. Es preveu que la producció de reciclatge mecànic arribi aproximadament a 55 milions de tones l’any 2030, representant un augment del 52% respecte als volums del 2022. Malgrat això, es preveu que la taxa mundial real de reciclatge de plàstics bàsics només arribarà al 16,5% l’any 2030, posant de manifest oportunitats sense explotar en el sector.

En l’àmbit global, es presenten desafiaments i oportunitats. Mentre que regions com Europa i el nord-est d’Àsia intenten reduir l’ús excessiu d’envasos, l’augment del consum de plàstics a àrees com Àfrica i l’Índia contraresta aquests esforços, impulsat per la urbanització i el creixement de les classes mitjanes. La manca d’infraestructures de recollida específiques per a certs tipus de plàstics, com ara pel·lícules o plàstics rígids no vinculats a ampolles, continua sent un desafiament.

Pel que fa al reciclatge de plàstic, el PET lidera amb una taxa del 27,1% l’any 2022, gràcies als sistemes ben establerts de recollida d’ampolles de PET, tant formals com informals. L’aprovació del rPET de grau alimentari obre noves oportunitats al nord-est d’Àsia, al sud-est asiàtic i al subcontinent indi, fomentant-ne l’ús en aplicacions de grau alimentari de major valor.

L’informe de AMI, “Mechanical Plastics Recycling – The Global Market”, ofereix una avaluació exhaustiva del mercat, analitzant l’oferta-demanda, el subministrament de matèries primeres i les aplicacions finals del reciclatge mecànic. Escrit per Elizabeth Carroll, consultora de reciclatge i sostenibilitat d’AMI, l’informe proporciona una visió quantitativa de la situació actual i futura d’aquest aspecte crucial de la indústria del plàstic, essencial per a totes les parts interessades en la cadena de valor de la indústria del plàstic.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code