El sector del manteniment industrial s’enfronta a un desafiament creixent: la manca de professionals qualificats

El sector del manteniment industrial s’enfronta a un desafiament creixent: la manca de professionals qualificats

Es busquen enginyers de manteniment, per Elisenda Rosanas

El sector del manteniment industrial s’enfronta a un desafiament creixent: la manca de professionals qualificats. Tot i que aquest sector no té atur, les empreses troben dificultats per cobrir llocs de treball, des d’operaris tècnics fins a enginyers industrials responsables del manteniment. David Faro, instructor certificat de manteniment i fiabilitat, destaca que el manteniment no és atractiu per als titulats en Enginyeria Industrial, ja que molts prefereixen treballar en la producció abans que en el manteniment, que sovint es veu com una despesa més que com una inversió estratègica. Aquesta situació fa anys que es dona, però la transformació digital de les empreses l’ha acabada d’accelerar. “Amb formació en ciència de dades encara hi ha més possibilitats de tenir feina al sector”, assegura Faro en declaracions a Fulls d’Enginyeria.

Els Enginyers Industrials de Catalunya exposen aquesta problemàtica, subratllant la importància de formar professionals especialitzats en la gestió del manteniment. Elena Domínguez, enginyera de Camins, Canals i Ports, comparteix la seva experiència en el sector del manteniment, destacant la seva complexitat i atractiu des del punt de vista de la gestió. La manca de formació especialitzada i reglada en aquest camp és un dels factors que contribueixen a la falta d’interès. No obstant això, programes com el Postgrau en Manteniment d’Equips i Instal·lacions d’Enginyers Industrials de Catalunya estan canviant aquesta percepció, oferint una formació consolidada i actualitzada que prepara als professionals per a la gestió eficient del manteniment.

Per conèixer més detalls sobre aquest desafiament i les oportunitats en el sector del manteniment industrial, llegeix l’article de Fulls d’Enginyeria complet aquí.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code