Es crea un nou plàstic biològic a partir de residus forestals

Es crea un nou plàstic biològic a partir de residus forestals

Lignin Industries AB, una destacada empresa sueca en tecnologia ecològica, ha començat a comercialitzar el seu innovador material Renol, un plàstic biològic derivat de la lignina.

Renol és un bioplàstic produït a partir de lignina, un polímer orgànic present en els arbres que aporta estructura, ajuda a la retenció d’aigua i prevé l’entrada de toxines. La tecnologia de Renol transforma la lignina en un material renovable i circular, alineat amb les tendències globals cap a la sostenibilitat.

La producció de Renol es realitza en una fàbrica situada als afores d’Estocolm, Suècia. Aquesta instal·lació ha estat el centre de cinc anys d’intensa investigació i desenvolupament que han culminat en un producte llest per a aplicacions industrials i comercials.

Les aplicacions de Renol són variades, abastant des de productes domèstics fins a sectors industrials com l’automoció i l’electrònica de consum. Es preveu que Renol competirà amb materials com l’acrilonitril butadiè estirè (ABS), el polietilè (PE) i el polipropilè (PP).

Fredrik Malmfors, director executiu de Lignin Industries, ha destacat els avantatges de Renol, mencionant la seva eficiència en recursos i les baixes emissions de CO₂. Segons Malmfors, Renol no només és escalable i rendible, sinó que també ofereix una solució sostenible que pot ser adoptada per empreses de totes les mides.

La versatilitat de Renol el converteix en una opció ideal per a la creació de pel·lícules de PE i altres productes innovadors que requereixen durabilitat i sostenibilitat. La capacitat d’adaptar el material a diverses necessitats industrials en destaca el seu potencial en el mercat.

Lignin Industries ha subratllat que Renol es pot produir a escala i a un cost competitiu, la qual cosa és crucial per a la seva adopció industrial. Aquesta característica, juntament amb el seu perfil ecològic, fa de Renol una opció atractiva per a empreses compromeses amb la reducció de la seva petjada de carboni.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code