La Intel·ligència Artificial permetrà accelerar la transició sostenible de la indústria química i dels plàstics

La Intel·ligència Artificial permetrà accelerar la transició sostenible de la indústria química i dels plàstics

La VI edició de #InnovaPlásticos va ser un esdeveniment virtual organitzat per Plastics Europe i SusChem-Espanya que es va centrar en el paper de la Intel·ligència Artificial (IA) en la indústria dels plàstics i la química sostenible. Durant l’esdeveniment, es va destacar que la IA té un gran potencial per transformar profundament la indústria i per abordar els reptes de sostenibilitat que enfronta.

Es van debatre diverses formes en què la IA pot contribuir a la millora de la indústria química i dels plàstics. Això inclou l’optimització d’operacions per augmentar l’eficiència, la reducció de riscos en la producció, la millora de l’eficiència energètica i la disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. A més, la IA pot ser essencial en el disseny ecològic (ecodisseny) i en la gestió eficaç de recursos valuosos, com l’aigua i les matèries primeres.
La IA també pot accelerar significativament el procés d’innovació en analitzar una àmplia varietat de combinacions de materials i estructures, així com personalitzar productes mitjançant l’optimització de les seves propietats.

L’esdeveniment va comptar amb la participació d’experts d’organitzacions capdaventeres en IA, com IBM Research, NEXTMOL, OdiseIA i Afiniti, que van compartir els seus coneixements i perspectives sobre com la IA està impactant positivament en la indústria dels plàstics i la química.

Es va ressaltar que la IA ja no és una idea de ciència-ficció, sinó una realitat en la indústria. També es va mencionar la importància de la computació quàntica en el futur de la IA i com aquesta tecnologia està influint en la recerca i el desenvolupament.

En resum, #InnovaPlásticos va servir com a plataforma per discutir com la IA està jugant un paper crucial en la millora de la sostenibilitat i l’eficiència en la indústria dels plàstics i la química, i com està contribuint a abordar els reptes mediambientals d’aquests sectors.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code