La revitalització de les màquines intel·ligents per a la fàbrica del futur.

La revitalització de les màquines intel·ligents per a la fàbrica del futur.

Els fabricants de maquinària s’enfronten actualment a un mercat volàtil, el qual requereix l’adopció de nous enfocaments per al desenvolupament de productes de nova generació. Les pressions de la qualitat, cost i rendiment, així com els requisits de sostenibilitat, són factors clau en aquest escenari.

Les tendències globals i els canvis sociopolítics afecten els fabricants de tot el món, provocant ajustaments en models de negoci com la deslocalització, la servitització i la incorporació de nous competidors al mercat. A més, s’observen oportunitats en àrees emergents, amb exemples com els fabricants de maquinària paperera que s’expandeixen cap a la fabricació de maquinària per a bateries per satisfer la creixent demanda de vehicles elèctrics.

Tot i això, l’escassetat de mà d’obra destaca com un repte, impulsant la necessitat d’automatització. La fàbrica del futur es basa en paradigmes de sostenibilitat, flexibilitat i mà d’obra del futur.

Els avenços tecnològics ofereixen oportunitats per a la prosperitat dels fabricants, malgrat els desafiaments del sector. Aquests avenços es basen en la digitalització i la integració d’eines digitals, sistemes i dades d’IoT, connectant informació abans aïllada entre disseny, enginyeria, producció i servei.

Amb la digitalització, els fabricants poden evolucionar cap a entorns de producció predictius i adaptables. La fabricació adaptativa permet canvis flexibles segons les necessitats del mercat i dels clients, simplificant els sistemes de flux de treball i millorant l’eficiència amb la mateixa mà d’obra.

La digitalització redueix el risc de fabricació amb processos flexibles i accés a dades crucials de diferents disciplines d’enginyeria i producció. La vinculació de dades abans aïllades requereix solucions basades en un profund coneixement de disseny de màquines, simulació, automatització de fàbriques i gestió del cicle de vida dels projectes (PLM).

Bessó digital: el cor de la digitalització

Aquesta transformació de la fabricació implica la digitalització de tot el cicle de vida del procés de producció, incloent-hi la maquinària de producció, començant amb la creació del bessó digital de la màquina intel·ligent durant la fase de disseny. Aquest bessó digital multidisciplinari es desenvolupa amb enginyeria mecànica, de programari, elèctrica i d’automatització, utilitzant-se per a l’exploració i avaluació del disseny en prototips virtuals.

Una vegada la màquina està llesta per al desplegament, el bessó digital permet una posada en marxa virtual, reduint significativament els riscos i temps necessaris per al desplegament físic. Posteriorment, el bessó digital s’enriqueix amb dades d’operacions reals al llarg de la vida útil de la màquina, millorant contínuament el rendiment, la fiabilitat operativa i la gestió del cicle de vida de servei.

Transformar la fabricació amb un fil digital

La digitalització ofereix nous horitzons a la fabricació, integrant robustos bessons digitals en un fil digital que connecta màquines individuals, distribució, disseny de la fàbrica i operacions de fabricació. La simulació en l’àmbit de planta permet optimitzar la velocitat i la qualitat entre màquines, processos d’automatització i línies de producció.

Els facilitadors en sostenibilitat, flexibilitat de la producció i escassetat de mà d’obra es destaquen amb solucions de gestió energètica, convergència TI/OT i col·laboració home-màquina mitjançant intel·ligència artificial, aprenentatge automàtic i anàlisi de dades.

Començar de manera gradual i escalar amb intel·ligència

Malgrat la intimidació inicial, els fabricants poden iniciar la digitalització de manera gradual i escalonada, amb solucions núvol dissenyades específicament per a la seva indústria. Les cinc etapes de maduresa digital ofereixen una ruta per determinar el punt actual i establir un full de ruta per a la transformació.

Avançar en aquest viatge de transformació proporciona avantatges tangibles. L’experiència de Tronrud Engineering destaca la reducció de temps en les fases de disseny i posada en marxa, gràcies a l’adopció de bessons digitals i altres tecnologies de Siemens.

Amb la digitalització, els fabricants de maquinària poden abraçar un futur innovador, adaptant-se a canvis dinàmics i prosperant en aquesta nova era de la fabricació.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code