Masterbatch 100% reciclat? Una aposta per la sostenibilitat

Masterbatch 100% reciclat? Una aposta per la sostenibilitat

La indústria del plàstic està fent un pas ferm cap a la sostenibilitat amb la nova col·laboració entre Braskem i Engeflex. Aquestes dues empreses, han introduït una innovadora solució de masterbatch, totalment elaborada amb materials reciclats al 100%, que està destinada a redefinir les regles del sector.

Aquest masterbatch revolucionari es produeix exclusivament amb materials reciclats postconsum (PCR) i es pot integrar a les resines termoplàstiques per donar color als productes de plàstic. La seva innovació radica en l’origen dels seus components, ja que es crea utilitzant la resina reciclada DL085C del portafli Wenew de Braskem, que es deriva de residus de plàstic flexibles.

L’anàlisi de l’avaluació del cicle de vida (LCA) d’aquest producte pioner revela una destacable reducció de fins a un 48% en les emissions de carboni en comparació amb els polímers verge convencional. Aquest avenç no només impulsa la sostenibilitat, sinó que també promet tenir un impacte significatiu en la lluita contra el canvi climàtic.

Aquest nou masterbatch representa una solució concentrada de pigments i additius que s’utilitza per donar color als productes plàstics, tot mantenint la seva sostenibilitat. És especialment útil per a productes plàstics que ja contenen material reciclat postconsum (PCR). Les seves aplicacions són versàtils i s’adapten a diversos sectors, des de la indústria de l’automoció fins a l’àmbit de la cosmètica i la higiene.

Braskem té ambiciosos plans per al futur, amb l’objectiu de vendre 1 milió de tones de productes elaborats amb materials reciclats i de recuperar 1,5 milions de tones de plàstic de l’entorn per a l’any 2030. Aquest compromís es manifesta a través de diverses iniciatives, incloent-hi un recent acord de subministrament d’oli de piròlisi amb Vitol.

Aquesta col·laboració entre Braskem i Engeflex està liderant la transformació de la indústria del plàstic cap a un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient. Amb una clara orientació cap a la reducció de les emissions de carboni i l’ús de material reciclat de la millor qualitat, estan marcant el camí cap a un món més verd i responsabilitzat.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code