Basell Poliolefines Ibérica a Tarragona obté el primer certificat d’esquema OCS Europe

Basell Poliolefines Ibérica a Tarragona obté el primer certificat d’esquema OCS Europe

La planta de Tarragona de l’empresa Lyondellbasell, companyia especialitzada en refinament, plàstics i productes químics, ha estat la primera a aconseguir el certificat OCS® europeu que han desenvolupat Plastics Europe i EuPC prenent com a base l’esquema espanyol d’aquesta certificació, elaborat per ANAIP i AENOR.

El fet que Lyondellbasell hagi aconseguit aquest certificat, en el seu cas amb l’empresa de certificació DNV, posa de manifest la sensibilitat de la companyia per reduir les pèrdues de granulat que poden donar-se de manera involuntària en els seus diferents processos de producció de granulat, emmagatzematge o transport. Especialment, tenint en compte la concentració d’aquest tipus d’indústria a la província de Tarragona, on les empreses i la patronal treballen junts per reduir les fugides de pèl·lets.

L’esquema de certificació europeu de l’OCS es va presentar a principis d’aquest any a Brussel·les amb l’objectiu d’unificar els esforços de la indústria europea per aconseguir l’objectiu de zero pèrdues de granulat en el medi ambient. Plastics Europe, l’associació europea de productors de matèria primera, i EuPC, l’associació europea de transformadors de plàstics (de la qual ANAIP és membre), van treballar durant mesos en el desenvolupament d’aquest esquema, tasca en la qual van comptar amb el suport d’ANAIP i d’AENOR, que van compartir el funcionament d’aquesta certificació a Espanya.

Les dues associacions europees han reconegut diverses entitats de certificació, entre elles AENOR i DSV, com a entitats oficials amb les quals aconseguir el certificat de l’OCS Europe. La llista completa es pot consultar al seu lloc web. També es pot consultar el llistat d’empreses espanyoles que han obtingut la certificació.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code