Més de 7.000 professionals van visitar Exposólidos, Polusólidos i Expofluidos 2024

Més de 7.000 professionals van visitar Exposólidos, Polusólidos i Expofluidos 2024

Els organitzadors destaquen que l’edició d’enguany dels tres salons professionals ha aconseguit superar novament totes les expectatives. Durant els tres dies que va durar aquest esdeveniment conjunt, més de 7.000 visitants procedents de 14 països van recórrer les instal·lacions de La Farga de l’Hospitalet. Cal destacar que la zona d’exposició dels tres esdeveniments va acollir un total de 172 expositors.

L’organització no només posa l’accent en la quantitat sinó també en la qualitat dels visitants rebuts. Principalment, es tracta de professionals que van acudir a aquest esdeveniment per trobar solucions a les seves necessitats tecnològiques relacionades amb sòlids, fluids i processos industrials de captació i filtració.

A més a més, un destacable 98% dels expositors d’Exposólidos, Polusólidos i Expofluidos van qualificar l’edició del 2024 com “la millor de totes”, i la majoria ja han confirmat la seva participació en la pròxima edició.

D’altra banda, l’agenda de l’esdeveniment va oferir un seguit de conferències notables. Entre les activitats paral·leles que van assolir més èxit es troben l'”Almuerzo Sólido”, amb la participació del Dr. Xavier Sala i Martín, i la conferència motivacional de Víctor Küppers, que va atraure més de 600 assistents.

Premis Nova

De la mateixa manera, en el marc de l’exposició va tenir lloc l’entrega dels primers Premis NOVA. Es tracta d’uns guardons que volen donar visibilitat i enaltir la tasca relacionada amb la formació, la divulgació, les investigacions i les innovacions en processos industrials que incloguin tecnologies de sòlids, de fluids i de captació i filtració d’emissions a la indústria.

Els premis, organitzats pels tres salons, es van lliurar el passat 6 de febrer en el transcurs d’una cerimònia presidida per l’exministre d’Indústria i Energia, Joan Majó. El jurat va valorar especialment empreses i projectes que potenciïn l’ús d’energies renovables i compleixin els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’agenda 2030 de les Nacions Unides.

Guanyadors

Així doncs, el premi en la categoria de PIME per la Innovació en els seus Processos Industrials va ser atorgat a l’empresa murciana Tecnoproin, S.L., per la seva eficiència en la gestió de residus. Amb un procés autosuficient i innovador, aquesta empresa ha desenvolupat un nou sistema de tractament autosuficient de residus sòlids urbans, basat en una tecnologia anomenada Tubular Renowaster que recupera fins al 95% dels materials continguts en els residus sòlids urbans i els reintrodueix en el cicle productiu.

D’altra banda, l’empresa Zabalgarbi S.A. va obtenir el primer premi Nova a la categoria de Gran Empresa per la Innovació en els seus Processos Industrials. Aquesta empresa bilbaïna es dedica al reciclatge de residus urbans i compta amb un dels filtres de mànigues més exigents del mercat. Aconsegueix reduir les emissions de partícules a l’atmosfera fins a un valor de 2 mg/Nm3.

Pel que fa al Premi Nova 2024 a la Investigació en Processos Industrials, va ser atorgat a l’Institut Tecnològic AINIA pel seu projecte d’investigació de la planta industrial d’ALTEX. Aquest projecte inclou l’ús de la tecnologia d’extracció basada en diòxid de carboni supercrític (CO₂) a escala industrial, aplicant-la a processos d’extracció i purificació de productes d’alt valor afegit o a processos específics de tractament de materials.

Més premiats

En l’àmbit de la divulgació i la formació, el premi va ser concedit a la University of Greenwich (Wolfson Center), situada a Londres i Kent. Es tracta d’un centre de consultoria, recerca i cursos curts destinat a empreses i professionals de la indústria que treballen amb materials en pols o grans com a part dels seus processos.

Finalment, el Premi Nova Especial del Jurat va recaure en el saló professional Powtech, que se celebra a Nuremberg (Alemanya). Considerada com la fira líder en tecnologia de processament i sòlids a granel, és el principal punt de trobada per a enginyers i tècnics de processos industrials d’Europa i altres mercats internacionals. Així, Powtech ha aconseguit, al llarg de la seva història, difondre per tots els continents la tecnologia de processos per a materials sòlids, la tecnologia per a la captació, filtració i depuració d’emissions, i la tecnologia de processos per a fluids.

Pròxima edició


Les xifres de l’edició passada d’Exposólids, Polusólidos i Expofluidos asseguren la seva continuïtat, de manera que els tres salons ja han convidat professionals i empreses del sector per a la seva pròxima edició. Aquesta tindrà lloc del 3 al 5 de febrer de 2026 a La Farga de l’Hospitalet (Barcelona).

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code