Nou SCRAP per els envasos dels sectors químic, plàstic, cautxú i construcció

Nou SCRAP per els envasos dels sectors químic, plàstic, cautxú i construcció

El 6 d’octubre es presentarà a Madrid el nou Sistema Col·lectiu de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) per als envasos industrials i comercials dels sectors de la química, els plàstics, el cautxú i la construcció.

La jornada, que se celebrarà en la Real Casa de la Moneda, serà inaugurada per Teresa Ribera, vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, juntament amb els presidents de l’ANAIP, Cicloplast i Feique, entitats impulsores del projecte.

L’esdeveniment comptarà també amb la participació d’experts representants tant de l’administració pública com d’empreses rellevants que ja formen part del SCRAP i associacions que el secunden. Els assistents coneixeran de primera mà tots els avanços del projecte, així com el nom i la imatge de marca del nou SCRAP.

Es tracta d’un SCRAP per a envasos de tota mena de materials que permetrà donar resposta a la nova obligació legal de la Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per als envasos industrials i comercials que estableix el Reial decret d’envasos que s’aprovarà a la fi d’enguany.

A partir de llavors, els envasadors i importadors hauran de fer-se càrrec d’organitzar i finançar la gestió dels residus generats pels envasos que posen en el mercat nacional. Per la seva part, les empreses estrangeres que posen envasos i embalatges en el mercat hauran de tenir un representant autoritzat per a abordar aquesta gestió.

Ja són més de 200 empreses dels sectors de la química, els plàstics, el cautxú i la construcció les que s’han unit al nou SCRAP en considerar-ho la millor fórmula per a complir de manera àgil i senzilla amb les seves noves obligacions legals. L’adhesió al *SCRAP continua oberta, per la qual cosa s’espera que continuïn unint-se més empreses al projecte.

Inscripció a l’acte

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code