Plastics Europe reuneix institucions i experts per analitzar la nova era del plàstic

Plastics Europe reuneix institucions i experts per analitzar la nova era del plàstic

A la trobada “La Nova Era del Plàstic”, es van abordar les palanques de la indústria dels plàstics en el seu procés de circularitat i descarbonització. Es va ressaltar la necessitat d’impulsar la transició més enllà de les fronteres europees i convertir el desafiament en una oportunitat per al desenvolupament de nous negocis.

L’esdeveniment, amb més de 120 assistents, va marcar el llançament de la ruta “The Plastics Transition”, que busca aconseguir un ecosistema circular de plàstics amb emissions netes zero per a 2050. Plastics Europe reconeix les preocupacions de la societat sobre la contribució de la indústria al canvi climàtic, però destaca la importància dels plàstics en diverses aplicacions essencials.

Plastics Europe i els seus membres busquen redissenyar el sistema europeu de plàstics mitjançant la ruta “The Plastics Transition”, que inclou accions per aconseguir plàstics circulars i amb emissions netes zero el 2050. L’esdeveniment també va destacar la necessitat de col·laboració efectiva i suport polític per a l’èxit d’aquesta transició.

A la primera taula es va discutir la circularitat en el sector plàstic europeu, centrant-se en la col·laboració publicoprivada, l’ecodisseny i la necessitat d’objectius mínims de contingut reciclat. Es va destacar que la transició dels plàstics no només és una oportunitat per a la reindustrialització d’Europa, sinó que també implica la implicació global.

La segona taula va tractar la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI) en l’ecosistema dels plàstics. Es van esmentar mesures per aconseguir zero emissions netes el 2050, com l’ús de matèries primeres circulars i solucions circulars. La digitalització, l’eficiència energètica i altres palanques van ser considerades crucials per aconseguir aquest objectiu.

L’economista Elena Pisonero va tancar l’encontre destacant la complexitat del canvi sistèmic necessari i la responsabilitat de tots en aquesta transició, subratllant que, malgrat la manca de regles comunes, la revolució sostenible és una oportunitat per construir el futur desitjat mitjançant una revisió constant de processos.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code