Tendències de creixement en el mercat d’envasos de plàstic d’un sol ús

Tendències de creixement en el mercat d’envasos de plàstic d’un sol ús

La demanda global impulsa el creixement sense precedents del mercat d’envasos de plàstic d’un sol ús (SUP), malgrat les restriccions governamentals. El 2021, aquest mercat va arribar als 22.590 milions de dòlars i es preveu que creixi a una taxa composta anual del 5,66% de 2022 a 2030, arribant als 35.090 milions de dòlars per aleshores. Aquest augment és significatiu, ja que els envasos, incloent-hi els d’un sol ús per a aliments i begudes, consumeixen aproximadament el 36% de tots els plàstics.

Àsia i el Pacífic destaquen com la principal regió tant en producció com en consum d’envasos de SUP, impulsada per extenses indústries d’ús final, la creixent popularitat dels aliments preenvasats i l’augment en el consum de begudes embotellades. Es preveu que aquest mercat creixi a una taxa composta anual del 6,34% en el període previst.

En contrast, s’espera que el mercat de SUP a Amèrica del Nord arribi als 11.540 milions de dòlars el 2030, amb una taxa composta anual del 4,29%. La regió exhibeix patrons de consum complexos, en gran part a causa de l’accessibilitat i versatilitat dels envasos de plàstic flexible, el tipus de més ràpid creixement en el mercat. Mentrestant, Europa està avançant en esforços significatius cap a la sostenibilitat i la reducció de la brossa marina, amb diversos països promulgant lleis per limitar els envasos de plàstic d’un sol ús.

El mercat global d’envasos de SUP està dominat per materials com el tereftalat de polietilè (PET) i el polietilè (PE), sent aquest últim el de major participació de mercat. S’espera que el PE creixi a una taxa composta anual del 5,36% durant el període previst, gràcies a les seves propietats lleugeres, duradores i a la seva àmplia aplicació en bosses i embolcalls de làmines.

Pel que fa als tipus de productes, les ampolles de PET són les més dominants i es preveu que creixin a una taxa composta anual del 6,59%. La seva popularitat es deu a la seva accessibilitat, lleugeresa i als avanços en tecnologia d’impressió. A més, les safates, gots i tapes també tenen una participació de mercat significativa, amb preferència per les safates de poliestirè d’un sol ús per la seva facilitat d’ús i capacitat per prevenir vessaments.

Les estrictes regulacions ambientals representen un desafiament per al creixement dels envasos de SUP. No obstant això, la creixent popularitat de l’entrega d’aliments en línia impulsa la demanda de plàstics d’un sol ús als Estats Units, eclipsant els inconvenients de materials alternatius com l’alumini, el vidre i el paper.

En resum, el mercat d’envasos de SUP és un segment crucial dins la indústria global de l’embalatge. Malgrat les preocupacions ambientals i els reptes reguladors, continua expandint-se, liderat per Àsia i el Pacífic i la demanda persistent de solucions d’embalatge convenients, especialment en el sector de l’entrega d’aliments en línia. Tot i que s’estan fent esforços per promoure la sostenibilitat i reduir els residus plàstics, la conveniència i versatilitat dels envasos d’un sol ús mantenen la seva prominència en el panorama de l’embalatge en el futur previsible.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code