Adhesió al projecte SCRAP de residus industrials i comercials

Adhesió al projecte SCRAP de residus industrials i comercials

S’amplia el termini fins el 31 de març de 2022

CICLOPLAST en col·laboració amb ANAIP, FEIQUE i FEDEQUIM, treballen en el disseny i creació d’un SCRAP d’envasos industrials i comercials que assumeixi la responsabilitat de les empreses i financi i organitzi la gestió dels residus d’envasos i embalatges que hi ha en circulació al mercat espanyol.  El projecte ha de quedar enllestit al setembre de 2023, data en que entrarà en vigor l’obligatorietat del envasadors.

Si esteu interessats a cofinançar aquest projecte i participar del seu disseny i desenvolupament, complimenteu la carta d’adhesió i dirigiu-la al mail direcciongeneral@anaip.es abans del 31 de març.


Noves obligacions legals

D’acord amb el Real Decret d’Envasos que previsiblement s’aprovarà entre els mesos de juny i setembre de 2022, el RAP, Responsabilitat Ampliada del Productor, aquest tindrà l’obligació de finançar i organitzar la gestió dels residus dels envasos i embalatges que distribueix en el mercat. La normativa afecta a totes les empreses que embalen productes, l’envasador i l’importador de productes envasats i es preveu que entri en vigor al setembre de 2023.


Objectiu del projecte

Oferir una solució a les empreses de la cadena de valor dels plàstics i de la química. Es tracta d’un projecte proactiu promogut per la indústria, que solucionarà, a les empreses que participin, el compliment de pertinença a un SCRAP, i els facilitarà una solució per a la gestió dels residus d’envasos i embalatges industrials i comercials de qualsevol tipus.


Funcions de l’SCRAP

L’SCRAP que vol posar-se en marxa assumirà col·lectivament les obligacions individuals de les empreses que en formin part i, entre d’altres:

  • Responsabilitat del compliment d’objectius de recollida separada i reciclatge
  • Organitzar i finançar la gestió dels envasos que es posa en el mercat.
  • Pla de Prevenció d’envasos
  • Informes sobre els envasos distribuïts i la gestió de residus
  • Informes de previsió
  • Presentació anual de recursos financers i autocontrol
  • Garantia financera

Avantatges de participar en el SCRAP

Experiència i treball conjunt – La preparació del projecte comptarà amb l’experiència de Cicloplast i el treball conjunt amb l’Anaip per a donar solució a l’obligació dels envasadors, que ha de posar-se en marxa en un temps “rècord”, setembre de 2023.

Proactivitat de la indústria –  Les empreses que s’adhereixin contribuiran a dissenyar el seu propi sistema i decidir com es gestionaran els envasos que posen en el mercat, la seva ecomodulació i circularitat.

Diferenciació competitiva –  Els clients exigiran el compliment de legislació RAP. Les factures hauran d’incloure el núm. de registre del MITERD al que també s’haurà de comunicar l’alta a  l’SCRAP.

Eficiència i sinergies –  Un bon nombre d’empreses del sector químic i plàstic ja s’han mostrat interessades a formar part de l’i això, a mig termini contribuirà a la seva eficiència.


Si esteu interessats a cofinançar aquest projecte i participar del seu disseny i desenvolupament, complimenteu la carta d’adhesió i dirigiu-la al mail  direcciongeneral@anaip.es

abans del 31 de març de 2022

Carta d’adhesió, bases i full de ruta de l’SCRAP d’envasos industrials i comercials.

Resum del projecte presentat el 18 de gener passat en un acte formatiu dedicat a l’SCRAP.

 

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code