AIMPLAS inicia nou tallers de cocreació d’idees per buscar solucions innovadores als reptes actuals i futurs dels plàstics

AIMPLAS inicia nou tallers de cocreació d’idees per buscar solucions innovadores als reptes actuals i futurs dels plàstics

AIMPLAS, l’Institut Tecnològic del Plàstic, ha inaugurat avui el primer dels nou tallers de cocreació d’idees que ha posat en marxa en el marc del projecte SCI2MARKET. Aquesta iniciativa té com a finalitat buscar solucions innovadores per als reptes actuals i futurs de la indústria dels plàstics. El projecte, finançat per l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (IVACE+i) i els fons FEDER, busca impulsar la innovació entre els agents del Sistema Valencià d’Innovació per abordar problemes socials mitjançant la recerca en materials plàstics.

SCI2MARKET aplega empreses, centres tecnològics, hospitals, instituts de recerca i universitats per col·laborar en la resolució de desafiaments específics a través de tallers col·laboratius multisectorials. El primer d’aquests tallers, que es realitzarà al llarg d’aquest any, se centra a trobar solucions per al sector sanitari, reconeixent el paper clau que juguen els materials plàstics en l’evolució de la qualitat de vida dels pacients, la promoció de la higiene i la reducció de costos.

En aquest sentit, més de 30 professionals han compartit avui noves propostes per al desenvolupament de dispositius mèdics, l’aplicació de polímers i nano marcadors per a l’alliberació controlada de substàncies actives i la detecció, diagnòstic i seguiment de malalties, així com nous materials biocompatibles, bio absorbibles i hidrogels. A més de resoldre problemes immediats, aquestes sessions aspiren a contribuir a la transformació a llarg termini de la indústria del plàstic per a la salut, promocionant el desenvolupament sostenible i la millora contínua.

Els pròxims tallers abordaran temàtiques com l’economia circular (gestió de residus, valorització, ecodisseny i reutilització), construcció i energies renovables, alimentació, mobilitat sostenible, descarbonització, agricultura i medi aquàtic i tecnologies habilitadores. Es buscaran solucions innovadores per als reptes identificats en aquests àmbits, incloent-hi el desenvolupament d’envasos més sostenibles, l’ús de biomassa i la síntesi de nous polímers, materials per a energies renovables, captura i ús del CO₂, sistemes de fertilització i tractament de plagues, així com avanços en impressió 3D, plastrònica i robòtica.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code