ANAIP publica la seva memòria d’activitats de 2020 coincidint amb la Green Week

ANAIP publica la seva memòria d’activitats de 2020 coincidint amb la Green Week

El document s’ha publicat en versió en línia i estarà disponible enformato físic

Recull els principals eixos de treball de l’associació: potenciar la reutilització i el reciclatge, l’ús de material reciclat i la implantació de l’Economia Circular i la Sostenibilitat

La memòria de l’ANAIP recull la feina feta durant el 2020 i es presenta en versió digital i impresa. La seva presentació s’ha fet coincidir amb la celebració de la Green Week, la setmana promoguda per la Unió Europea per conscienciar sobre la necessitat de cuidar l’aire, la terra i els oceans. L’ANAIP ha fet coincidir els dos esdeveniment per posar en valor, precisament, un dels seus principals eixos de treball dels darrers anys: potenciar la reutilització i el reciclatge de plàstics, l’ús de material reciclat, la implantació de l’economia circular i la sostenibilitat tant en el pla mediambiental com en l’econòmic i el social.

Pel que fa a l’economia circular, ANAIP és signant de la Circular Plastics Alliance, una plataforma de la Comissió Europea que promou accions voluntàries en favor de el reciclatge de plàstics per assolir l’objectiu de la UE d’incorporar cada any 10 milions de tones de plàstics reciclats en la fabricació de nous productes a partir de 2025.

Dins d’aquestes iniciatives en favor de l’economia circular, també han participat en el projecte LIFE, el programa de medi ambient i acció pel clima de la UE. ANAIP forma part de Plasmix, un projecte liderat per FCC que té com a objectiu recuperar, separar i reciclar els residus de plàstic barreja procedents de la recollida urbana, evitant la seva incineració i el seu dipòsit en abocadors.

Pel que fa a la cura de l’entorn i especialment dels oceans, el sector dels plàstics és conscient del seu impacte i treballa de forma compromesa per reduir-lo. El programa Operation Clean Sweep® (OCS) és una iniciativa mundial de la indústria per evitar l’emissió a l’entorn de partícules de plàstic que pot produir-se de forma involuntària en qualsevol de les etapes de la cadena de valor: producció, manipulació, transport, transformació i reciclat.

La informació detallada de totes aquestes iniciatives està recollida en la Memòria de ANAIP 2020, així com tots els projectes en què treballa l’associació en els seves quatre divisions (packaging, construcció, agricultura i indústria) i les seus vuit àrees transversals (assumptes econòmics i comerç exterior, sociolaboral, relacions institucionals, formació, normalització i certificació, medi ambient, sostenibilitat i energia, comunicació i màrqueting i atenció i gestió d’associats).

ANAIP representa a un sector, el de transformació de plàstics, que està compost per unes 3.000 empreses del conjunt de l’estat espanyol, de les quals el 98% són pimes. La indústria genera ocupació directa i de qualitat per a més de 70.000 persones i genera una xifra de negoci de més de 16.000 milions d’euros anuals, el que suposa un 1,4% de l’PIB.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code