Castella i Lleó, designada Regió Industrial Europea de Advanced Factories 2024

Castella i Lleó, designada Regió Industrial Europea de Advanced Factories 2024

Castella i Lleó és reconeguda pel seu notable pes industrial en l’economia, representant el 16,4%, especialment en sectors clau com l’agroalimentari, l’automoció i la química-farmacèutica, segons un recent estudi de CaixaBank. De fet, el sector de l’automoció suposa més del 22% del PIB industrial de la comunitat autònoma, generant al seu torn més de 30.000 llocs de treball qualificats i de qualitat, segons el FaCyL (Clúster d’Automoció i Mobilitat de Castella i Lleó).

A més, Castella i Lleó ha liderat l’adopció de la Indústria 4.0, amb la implementació de polítiques proactives per promoure la digitalització industrial. Destaquen dos programes impulsats per la Conselleria d’Indústria, Comerç i Ocupació de Castella i Lleó: un enfocat a fomentar la digitalització industrial i un altre a reforçar la ciberseguretat en les empreses de la regió.

Per reconèixer aquesta aposta per la transformació cap a la Indústria 4.0, el Consell Assessor d’Advanced Factories ha atorgat a Castella i Lleó el títol de Regió Industrial Europea en la seva vuitena edició, que se celebrarà del 9 a l’11 d’abril a la Fira de Barcelona Gran Via.

“El lideratge de Castella i Lleó en el sector industrial, juntament amb el compromís de l’administració regional amb la digitalització i la reindustrialització, ens ha portat a designar-la com a nova Regió Industrial Convidada d’Advanced Factories 2024. Gràcies als seus plans d’acció i ajudes, i a l’adaptabilitat de les seves empreses, Castella i Lleó s’ha convertit en un exemple d’innovació i sostenibilitat”, assenyala Alberto Planas, director de l’esdeveniment.

A la nova edició d’Advanced Factories, representants públics i directius d’empreses de la regió compartiran la seva estratègia per impulsar la transformació industrial i les oportunitats per al creixement en un ecosistema industrial tan dinàmic com el de Castella i Lleó.

Advanced Factories, consolidat com a referent en automatització, robòtica i Indústria 4.0 al Sud d’Europa, acollirà més de 560 empreses expositores per presentar les últimes innovacions en àmbits com la fabricació additiva, la intel·ligència artificial, l’analítica de dades i la ciberseguretat, entre altres. A més, el Industry 4.0 Congress reunirà experts de diversos sectors per debatre les tendències i els reptes de la transformació industrial.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code