El plàstic als hivernacles transforma la producció d’aliments

El plàstic als hivernacles transforma la producció d’aliments

L’ús del plàstic en l’agricultura s’ha convertit en una pràctica comuna i necessària en moltes parts del món, especialment en regions amb condicions climàtiques extremes o on es busca maximitzar l’eficiència en la producció d’aliments. Aquest material, en les seves diverses formes i aplicacions, exerceix un paper fonamental en la modernització i optimització de les activitats agrícoles.

Els complements per als hivernacles, com els sistemes de reg automatitzats, cortines tèrmiques i malles antiinsectes, s’integren amb el plàstic per maximitzar l’eficiència i la protecció dels cultius. Aquestes innovacions tecnològiques no només milloren la producció, sinó que també redueixen l’ús de recursos com l’aigua i els pesticides, contribuint a una agricultura més sostenible i productiva.

Una de les aplicacions destacades del plàstic és el mulshing o encoixinat, una tècnica que consisteix a cobrir el sòl al voltant de les plantes amb làmines, generalment de polietilè negre. Això permet controlar les males herbes, conservar la humitat del sòl i millorar l’eficiència del reg. El mulshing és especialment beneficiós en cultius com fruiters, hortalisses i plantes ornamentals, on el control de males herbes i la conservació de l’aigua són aspectes crítics per a l’èxit del cultiu.

Un altre ús destacat és la fabricació de sistemes de reg per degoteig, que utilitzen canonades i cintes de reg de polietilè d’alta densitat. Aquests sistemes permeten una distribució eficient i precisa de l’aigua directament a la zona radicular de les plantes, reduint el consum d’aigua, minimitzant l’evaporació i el risc de malalties causades per l’excés d’humitat a les fulles. Això millora la salut i el rendiment dels cultius.

L’ús del plàstic en l’agricultura també inclou malles antiinsectes, cobertes flotants per a piscicultura, contenidors per a planters i safates per a la germinació de llavors. Aquestes eines i tecnologies optimitzen els processos agrícoles, augmenten la productivitat, redueixen els costos de producció i milloren la qualitat dels productes finals.

“Comptem amb una àmplia gamma de productes per al sector d’hivernacles agrícoles, complementats amb accessoris dissenyats per millorar la productivitat i facilitar les condicions de treball“, comenten a Deltalene.

Tot i els importants beneficis que el plàstic ha aportat a l’agricultura moderna, també planteja desafiaments ambientals en termes de gestió de residus i contaminació. Per això, és crucial promoure pràctiques sostenibles en l’ús agrícola, com el reciclatge, la reutilització i l’adopció d’alternatives més respectuoses amb el medi ambient, com els materials biodegradables i compostables. D’aquesta manera, es poden continuar aprofitant els avantatges del plàstic en l’agricultura sense comprometre la salut del planeta.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code