El Regne Unit llança etiquetes UV per al seguiment del reciclatge de plàstics.

El Regne Unit llança etiquetes UV per al seguiment del reciclatge de plàstics.

El Regne Unit ha posat en marxa un programa d’impacte significatiu per al seguiment del reciclatge de plàstic, conegut com a Ecotrace i desenvolupat per Polytag. Aquesta innovadora iniciativa utilitza etiquetes UV per rastrejar el camí dels envasos de plàstic d’un sol ús des del seu origen fins al seu reciclatge.

Marks & Spencer (M&S), un dels principals minoristes del Regne Unit, s’ha convertit en el primer membre d’aquest programa, invertint una suma considerable per donar suport a la iniciativa. La participació de M&S, amb una contribució inicial de 50.000 lliures esterlines, permetrà a l’empresa monitorar el destí dels seus envasos plàstics en els centres de reciclatge.

La tecnologia utilitzada per Polytag inclou codis QR únics, aplicats durant el procés d’impressió estàndard amb tinta UV fluorescent. Aquests codis, invisibles a l’ull humà, possibiliten un seguiment eficient i econòmic, integrant-se perfectament en el disseny artístic de les etiquetes existents.

Polytag ha començat a recopilar dades en centres de reciclatge d’Anglaterra i Gal·les, col·laborant amb marques com Ocado, Co-op i Aldi. Els resultats inicials han estat prometedors, demostrant l’eficàcia de les etiquetes UV per rastrejar el reciclatge de plàstic.

Com a part del seu compromís amb el programa Ecotrace, M&S finançarà la instal·lació de dos lectors addicionals en centres de reciclatge a Irlanda del Nord i Anglaterra. Aquest esforç forma part d’un pla més ampli per establir una xarxa d’equips de detecció en 40 llocs arreu del Regne Unit, cobrint així el 90 % del reciclatge del país.

En els pròxims tres mesos, els productes amb els codis QR de Polytag començaran a aparèixer als prestatges de M&S. Les dades obtingudes mitjançant l’escaneig d’aquestes etiquetes permetran a M&S informar amb precisió sobre el reciclatge dels seus envasos de plàstic, una capacitat crucial davant de la següent implementació de l’esquema de Responsabilitat Ampliada del Productor (EPR) al Regne Unit.

Alice Rackley, directora executiva de Polytag, ha destacat la manca de visibilitat actual que tenen les marques sobre el destí dels seus plàstics d’un sol ús. Amb l’entrada en vigor imminent de la legislació de Responsabilitat Ampliada del Productor, les empreses hauran d’assumir més responsabilitats sobre els seus materials d’embalatge.

El programa Ecotrace no només aborda aquesta necessitat, sinó que també representa un esforç col·laboratiu entre els principals actors del Regne Unit per capturar dades detallades sobre el reciclatge de plàstics. Rackley ha subratllat el poder de la col·laboració i l’acció tangible en la lluita per la sostenibilitat.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code