Els actors de la indústria del plàstic impulsen l’alleugeriment i la descarbonització dels vehicles de nova energia

Els actors de la indústria del plàstic impulsen l’alleugeriment i la descarbonització dels vehicles de nova energia

El mercat automobilístic xinès ha experimentat una recuperació gradual durant el 2023, destacant especialment el rendiment notori dels vehicles de nova energia (NEV). Segons les dades proporcionades per l’Associació Xinesa de Fabricants d’Automòbils (CAAM), la producció i les vendes d’automòbils a la Xina han crescut un 8% i un 9,1% interanual de gener a octubre, mentre que la producció i les vendes de NEV han experimentat un augment excepcional del 33,9% i el 37,8%, amb una quota de mercat del 30,4%. Les exportacions de NEV també han crescut notablement, registrant un augment interanual del 99,1%.

La tendència cap a la intel·ligentització es fa evident amb l’atenció que els consumidors joves dediquen als NEV, representant fins al 43% dels usuaris. Aquest segment de consumidors mostra una preferència pels vehicles amb un atractiu estètic i funcionalitats innovadores, com els grills frontals intel·ligents i avenços en la tecnologia de motlles per injecció.

L’alleugeriment dels vehicles elèctrics (EV) es consolida com una prioritat per millorar l’eficiència del sistema de propulsió i optimitzar l’autonomia. Això implica l’ús de nous materials, des de resines compostes fins a solucions d’escuma i materials lleugers per als mòduls de bateries.

L’augment de l’eficiència dels sistemes d’alta tensió i alta potència impulsa la necessitat de materials resistents a altes temperatures i retardants de flama. La gestió tèrmica eficient és essencial per assegurar un rendiment segur del motor i la bateria.

Amb la popularització de la càrrega ultraràpida, els materials utilitzats en les pistoles de càrrega i els cables han de destacar-se per la seva alta conductivitat tèrmica. La sostenibilitat és una prioritat creixent, evidenciada per l’ús de materials reciclats, opcions d’origen biològic i esforços per reduir les emissions de carboni.

Els vehicles d’hidrogen estan guanyant terreny, amb un èmfasi particular en els materials utilitzats en els dipòsits d’emmagatzematge d’hidrogen. La fibra de carboni i els revestiments resistents a les fugues són essencials per garantir la seguretat i eficiència en aquesta tecnologia.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code