Els recicladors europeus sol·liciten un Reglament de Matèries Primeres Crítiques que promogui la circularitat.

Els recicladors europeus sol·liciten un Reglament de Matèries Primeres Crítiques que promogui la circularitat.

Els recicladors europeus han expressat la seva preocupació per les esmenes injustificades en el projecte d’informe de l’ITRE sobre la proposta de la Comissió Europea (CE) sobre Matèries Primeres Crítiques. Mentre moltes de les propostes destaquen la necessitat de transparència en l’afegiment o la supressió de matèries primeres a la llista, hi ha altres esmenes que suggereixen l’addició de materials sense una justificació adequada. Els recicladors integrats en EuRIC argumenten que totes les propostes de la legislació de la UE han de basar-se exclusivament en evidències científiques.

EuRIC també insta la Comissió a revisar i, si cal, actualitzar la llista de matèries primeres crítiques cada quatre anys per evitar incerteses en l’assignació de capital en noves inversions. Respecte a les propostes de restricció a les exportacions, EuRIC considera que això contradiu el principi de lliure comerç i defensa l’accés dels materials reciclats als mercats globals que compleixin amb les especificacions de la indústria i les normes internacionals.

D’altra banda, EuRIC aplaudeix les propostes per avançar la data d’adopció dels actes delegats relacionats amb els objectius de contingut reciclat en els materials. No obstant això, expressen la seva decepció pel fet que l’àmbit d’aplicació de les propostes no s’hagi ampliat prou, considerant-ho una manca d’ambició.

La indústria del reciclatge europea espera que les decisions preses per la UE, incloent-hi la proposta sobre Matèries Primeres Crítiques, tinguin un impacte positiu en l’avenir de la indústria del reciclatge, alineant-se amb els objectius del Pacte Verd de la UE i el Pla d’Acció d’Economia Circular.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code