Plastics Europe es pronuncia després de la reunió del INC-2 a París.

Plastics Europe es pronuncia després de la reunió del INC-2 a París.

Després de la recent reunió de l’INC-2 a París, Plastics Europe, l’associació representant les principals empreses productores de matèries primeres plàstiques a Europa, ha emès una declaració destacada. En aquesta declaració, s’ha posat de manifest la necessitat urgent d’adoptar mesures ambicioses per afrontar la creixent problemàtica de la contaminació plàstica.

Plastics Europe subratlla la importància d’impulsar la demanda de plàstics circulars per accelerar la transició cap a una economia més sostenible. Alhora, destaquen la necessitat de promoure activament la recollida, classificació i reciclatge de plàstics a escala global, així com establir un sistema de finançament adequat per afrontar les grans inversions necessàries en aquest àmbit.

La dificultat de negociar un acord ambiciós i significatiu ha estat evident durant les intenses converses mantingudes fins a la data. No obstant això, Plastics Europe acull amb satisfacció la decisió de donar un mandat al Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) perquè presenti una proposta inicial que servirà de base per a debats i negociacions més substancials en l’INC-3.

Plastics Europe també expressa el seu suport a un enfocament holístic per abordar la contaminació plàstica, basat en una producció sostenible de plàstics, una diversificació de les matèries primeres utilitzades i un consum sostenible de productes plàstics a nivell global. A més, subratllen la importància de prendre mesures basades en criteris científics i establir obligacions tant obligatòries com voluntàries per a totes les parts involucrades.

L’associació agraeix l’oportunitat de continuar amb les converses i reflexionar sobre el que s’ha après durant l’INC-2. També insta a intensificar el diàleg entre totes les parts interessades abans de l’INC-3, amb l’objectiu de trobar solucions consensuades i avançar en el desenvolupament d’un acord significatiu per abordar la contaminació plàstica.

Així, Plastics Europe es posiciona com un actor clau en la lluita contra la contaminació plàstica i defensa una visió compartida i col·laborativa per transformar l’ecosistema dels plàstics cap a un futur més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code