Els sectors de l’automoció i de l’emmagatzematge d’Indonèsia impulsen la demanda de plàstics.

Els sectors de l’automoció i de l’emmagatzematge d’Indonèsia impulsen la demanda de plàstics.

L’economia d’Indonèsia ha experimentat un creixement robust, impulsat pel sector industrial, que ha expandit les seves fronteres gràcies als incentius governamentals, a un entorn empresarial propici i a millores tecnològiques. La indústria del plàstic a Indonèsia ha experimentat un creixement sostenible, alimentat per la creixent demanda, especialment en sectors clau com ara l’emmagatzematge, l’automoció i la medicina.

En el camp de l’emmagatzematge, el mercat indonesi, valorat en 151,3 mil milions d’unitats el 2022, preveu un creixement anual del 3% fins al 2027, amb un enfocament creixent en els envasos flexibles. Aquest sector està experimentant una evolució cap a una economia circular, amb inversors destacats com Coca-Cola Indonèsia, que ha introduït envasos fabricats amb PET 100% reciclat, contribuint a la visió d'”Un món sense residus”. L’aliança entre Pan Era Group i Milliken busca fomentar una economia circular mitjançant la recollida de residus plàstics i la producció de resina de polipropilè reciclat.

En termes d’inversions en materials per a envasos, BASF ha apostat per l’ampliació de la capacitat de dispersió de polímers a Indonèsia per satisfer la creixent demanda d’acrílics i dispersió de poliestirè-butadiè a la regió de l’ASEAN. D’altra banda, CJ BIO, amb seu a Corea del Sud, està fabricant polihidroxialcanoat (PHA) a Indonèsia, contribuint a reduir l’impacte ambiental dels plàstics.

Quant a la indústria automotriu, Indonèsia s’ha consolidat com un centre d’activitat en aquest sector, amb un augment de la producció de vehicles elèctrics i una demanda creixent de plàstics. Es preveu que la indústria automotriu indonèsia necessiti al voltant de dos-cents mil tones de plàstic anuals, amb inversions creixents de players nacionals i estrangers. Fabricants com Hyundai, Isuzu, Toyota, entre d’altres, estan ampliant les seves operacions a Indonèsia, amb un notable increment en la producció de vehicles elèctrics. El govern indonesi aspira a produir sis-cents mil vehicles elèctrics per a l’any 2030, amb inversió destacada com la de Hyundai Mobis en la construcció d’una planta de sistemes de bateries per a vehicles elèctrics a Indonèsia.

Amb la vista posada en el futur, la indústria dels plàstics a Indonèsia es beneficiarà de noves tecnologies i materials d’alta tecnologia a l’esdeveniment CHINAPLAS 2024, amb una clara orientació a millorar l’eficiència de producció i avançar cap a una economia circular. Aquesta exposició destaca tecnologies avançades d’emmagatzematge i materials respectuosos amb el medi ambient, a més de presentar maquinària i equips per impulsar el desenvolupament de la indústria automotriu a Indonèsia.

T'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code