Entrevista a Jordi Vilar, membre de l’AIPC, sobre l’impost al plàstic

Entrevista a Jordi Vilar, membre de l’AIPC, sobre l’impost al plàstic

Ràdio Terrassa, dins del programa Connectats, entrevista a Jordi Vilar, membre de la Junta de l’AIPC sobre el nou l’impost als envasos de plàstic no reutilitzables que es preveu que entri en vigor a principis del 2023.

En l’entrevista, Jordi Vilar confirma que no sembla que el govern espanyol vulgui endarrerir un any l’entrada en vigor d’aquest nou impost que gravarà amb 0,45 euros el quilo de plàstic no reciclat que s’utilitzi en la fabricació d’envasos plàstics no reutilitzables. Si es confirma l’entrada en vigor de la nova taxa, Espanya serà l’únic país de la Unió Europea que aplicarà aquest tribut a partir de l’1 de gener de 2023 després de la decisió del govern italià de suspendre un any la seva entrada en vigor. 

Per a Vilar, aquesta mesura, provocarà greus problemes tant en les empreses com en les duanes, perquè “no hi ha temps suficient per adaptar-se a aquestes noves exigències tributàries donat que hi ha un buit legal”. A més, recorda que aquest impost repercutirà directament sobre el consumidor final.

Amb aquest nou tribut, el govern preveu recaptar 500 milions d’euros, en aquest sentit, Jordi Vilar, assenyala que a hores d’ara, no s’ha informat sobre el destí d’aquests diners.

Si voleu escoltar l’entrevista premeu sobre el següent enllaç: Ràdio Terrassa: Entrevista a Jordi Vilar

Notícies relacionades

Comunicat | Inscripció al nou impost de plàstic no reciclat

Sessió informativa – 13 de desembre – Aspectes generals i gestió de l’Impost especial sobre els envasos de plàstic no reutilitzables (IEPNR)

ANAIP reitera a l’administració la petició de suspendre un any l’aplicació de l’impost als envasos plàstics no reutilitzables, igual que a Itàlia

Vols saber si t’afecta o no el nou impost del plàstic?

El nou Impost Especial sobre envasos plàstics no reutilitzables incrementarà els preus finals que suporten els consumidorsT'agrada aquesta publicació?

Contacte amb l'empresa

Captcha Code